2008. július 29., kedd

Mick Jagger 65 éves

1943. július 26-án született az angliai Dartfordban Mick Jagger.
Mostanában leginkább Carla Bruni egykori párjaként hallhatunk róla - pedig méltán szerzett világhírt a Rolling Stones énekeseként. Igaz, változatos szerelmi élete sikerei csúcsán is elég témát szolgáltatott a sajtónak, Jaggert mindig botrányhősként emlegették; az együttes szimbóluma (az élénkvörös száj a hosszúra nyújtott nyelvvel) szintén felháborítónak számított. Míg a Beatles tagjai a jól nevelt úriembereket alakították, a Rolling Stones zenészei vállalták illedelmesnek nem mondható magánéletüket, s ebből jócskán kivette a részét Jagger is. A hűvös angolok mára azért rájöttek, hogy büszkék lehetnek híres honfitársukra - a rockénekes 2003-ban lovagi címet kapott; hivatalos neve Sir Michael Philip Jagger.
Az együttes frontembereként olyan slágereket adott elő, mint az As Tears Go By, The Last Time, a Sweet Neo Con, a Let's Spend the Night Together vagy az I Can't Get No Satisfaction.
Szólóénekesként is szép sikereket ért el, ezenkívül számos filmben szerepelt - ez utóbbi műfajban Golden Globe-díjat nyert, míg zenészként két ízben jutalmazták Grammy-díjjal.

Nincsenek megjegyzések: