2008. július 15., kedd

A Red Cliff sikere Ázsiában

A hongkongi rendező, John Woo (Fegyverek istene; Mission Impossible 2.) történelmi drámája, a Red Cliff (Vörös szikla) első része a hétvégén került az ázsiai mozikba, s máris rekordbevételt hozott (26 millió dollárt).
A folytatást a következő év januárjában mutatják majd be Ázsiában, míg a nyugati közönség számára egyetlen, két és fél órás részt csinálnak majd a két epizódból; ennek bemutatójára szintén 2009 elején kerül sor.
A Red Cliff témája az i. sz. 208-ban zajlott tengeri ütközet, amelyben Liu Bei és Sun Quan seregei többszörös túlerővel szálltak szembe (igaz, a kritikusok szerint a történelmi tények és a film cselekménye korántsem egyeznek mindenben). A főszerepben ismert kínai színészeket láthatunk, mint Tony Leung Chiu-Wai, Takeshi Kaneshiro vagy a tajvani modell, Lin Chi-ling. Nem hiányoznak a különleges digitális effektusok, s a látványos csatajeleneteket több ezer statiszta közreműködésével forgatták.
A film ázsiai mércével mérten szokatlanul magas költségvetéssel készült: 80 milliárd dollárt szántak rá az alkotók, amivel a legdrágább kínai alkotásnak számít.

Nincsenek megjegyzések: