2008. július 11., péntek

Visszaéltek Rúzsa Magdi nevével

Az egyik legtehetségesebb hazai énekesnőről, Rúzsa Magdolnáról elterjedt a hír, hogy egymillió forintot is elkér egy jótékonysági koncertért. Az összeget máris sokallni kezdte a közönség.
Igaz, alig egy nap leforgása alatt kiderült, hogy Magdi valóban fellép az említett koncerten, de nem kap ezért egymillió forintot (egyébként sem jótékonysági rendezvényről van szó). Kérdéses, hogy ez mennyire fogja elhallgattatni az irigykedők táborát. Szokássá vált idehaza, hogy - ahelyett, hogy büszkék lennénk egy-egy honfitársunk kiemelkedő teljesítményére - sokan megszólják, kritizálják, már-már örömmel fedezik fel énekeseink, szerzőink, rendezőink (zömmel vélt) hibáit.

Rúzsa Magdi karakteres előadó, érdekes egyéniség. Szívből örülök a sikereinek. Remélem, szerencsét próbál a határainkon túl is (elvégre a saját hazájában senki sem lehet próféta).

Nem lenne szégyen, ha jobban megbecsülnénk a művészeinket (akár anyagilag is). Kevesen tudják, milyen messze áll a valóságtól a feltevés, hogy "túlfizetik", "túlértékelik" őket. Nem egy "régi motoros" hosszan mesélhetne erről.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Aranyhaj, köszönöm :)

aranyhaj írta...

Nincs mit (szó szerint, mert nem emlékszem, hogy tettem volna érted bármit).

Névtelen írta...

de bizony, hogy van...
hogy jobban értsd, akkor úgy mondom, hogy Rúzsa Magdi nevében is köszönöm :)

aranyhaj írta...

Ugyan, szót sem érdemel :-)

Szeretem Magdit, eredeti tehetség. Ritka itt nálunk az ilyesmi. Az ő korosztályában pedig egyedülálló.