2008. június 21., szombat

Az Aliens vs. Predator DVD-n

Június 4-én jelent meg az Alien vs. Predator c. film folytatása DVD-n.
A történet alapjául szolgáló mindkét filmeposz - az Alien-sorozat és a Predator - korszakalkotónak számított a maga idejében. Az előbbit olyan rendezők vitték vászonra, mint Ridley Scott vagy James Cameron; s mindjárt az első, 1979-es epizód meghozta a világhírt Sigourney Weavernek, azaz Ripley hadnagynak. A nézők az első igazi sci-fi horrorként ünnepelték a filmet, amit ma már nem neveznénk valódi horrornak (ezt meghagyjuk az igazán hátborzongató alkotásoknak), mégis megőrizte filmtörténeti jelentőségét.
A Ragadozó is nagy sikert aratott - elég, ha csak Schwarzeneggert említjük, aki az első rész főszereplője volt 1987-ben.

2004-ben aztán elkészült az Alien vs. Predator, a két nagy előd szörnyetegeinek "főszereplésével". Ennek folytatása az elmúlt évben megjelent Aliens vs. Predator, amit már DVD-n is megvásárolhatnak a sci-fi műfaj kedvelői.

Tinédzserként rajongtam az Alien-sorozatért, a Ragadozót (igaz, csupán a második részt) még korábban, tízévesen megtekintettem. Leginkább mégis azért kedves számomra a film, mivel néhány magyarul megjelent AVP regény egyes szeretett, nagyra becsült ismerőseim munkáját dicséri.

Nincsenek megjegyzések: