2008. augusztus 8., péntek

"Gyurcsány a hibás"

A jobboldali Fidelitas szervezet felszólította szimpatizánsait, hogy "Gyurcsány a hibás" feliratú matricával lássák el mindazokat a (közterületeken található) tárgyakat, amik a rossznak tartott kormányzati döntésekre emlékeztetik őket. Az elmúlt héten már el is kezdték kiosztani a matricákat.
A tanulság: mostantól a miniszterelnököt tehetjük felelőssé minden fiaskóért. Ha például egy utcai telefon tönkremegy, rögtön ráragaszthatjuk az említett feliratot, nehogy elfeledjük, kinek a hibájából következhetett ez be (igaz, ettől a telefon nem fog működni).
Politikai elemzők szerint az elgondolás könnyen a visszájára fordulhat, nemtetszést válthat ki az emberekből. A szocialista párt híveinek zöme elutasítja, ahogy a jobb- és baloldal közül választani nem tudó bizonytalanok nagy része is. Még az ellenzékre szavazók közt is csaknem ugyanannyian helytelenítik ezt a megoldást, mint ahányan egyetértenek az ötlettel.
Ráadásul a szlogen azt hiteti el az emberekkel, hogy személy szerint a miniszterelnök okolható a kormány valamennyi intézkedéséért, ami nem nyerte el a lakosság tetszését - de ettől az MSZP (egy új miniszterelnök-jelölttel) még felveheti a versenyt a társadalom széles rétege által támogatott Fidesszel.

Nincsenek megjegyzések: