2007. október 14., vasárnap

Internet, távmunka

Elsőként az interneten végezhető távmunkáról nyilvánítok véleményt. Sokakat érdekelhet a téma; mostanság egyre többen szeretnének kötetlen munkaidőben, otthonról dolgozni, lehetőleg jó fizetésért és minimális anyagi befektetéssel. Tagadhatatlanul kényelmes módszer, de nehéz megtalálni a valós lehetőségeket a piramisjátékok és a becsali csapdák között.
Egy volt munkatársnőm bátyja adta az ötletet, aki egy internetszolgáltató cég munkatársa, otthonról dolgozik - tehát saját szememmel győződhettem meg róla, hogy létezik reális internetes munka.
Belefogtam, és nem bántam meg. Az internetben hihetetlen lehetőségek rejlenek, s a jövőben egyre több területen lesz rá szükség. Az információs szupersztráda - találó név, tetszik - már most az ismeretek olyan széles skáláját tartalmazza, mint egyetlen más eszköz sem. Hamarosan nélkülözhetetlenné válik a mindennapi életben; ezzel egy időben mind többen választják majd a távmunkát.
Pedig van árnyoldala is a dolognak. Hosszasan sorolhatnám a buktatókat, amiket az "útkeresés" során láttam, szerencsére zömüket elkerültem.
Érdemes alaposan tájékozódni, mielőtt belefogunk bármibe. Gyanús, ha a referenciaanyagból csak az derül ki, hogy ez a világon a legjobb kereseti lehetőség, viszont a sok "sikertörténetből" nem lehet kihámozni a feladatkör lényegét és a befizetni való összeget. Körül kell nézni az interneten - ma már egy megbízható cég/szolgáltató bizonnyal rendelkezik weblappal; a fiktív levélláncok viszont nem. Ne fogadjuk el a kifogást, hogy "az oldal átmenetileg nem működik, de három héten belül majd..." (miközben a belépés és regisztrációs díj fizetésének határideje két hét). Jó, ha van cégjegyzékszám, ami bizonyítja, hogy valós, bejegyzett vállalkozásról van szó (azaz nem történhet meg, hogy a munkáltató csupán beszedi a pénzt, aztán nem ér a neve, káposzta a feje). Vigyázzunk, ha túl magas összeget kell befizetni a regisztrációért, vagy havonta tagsági díjként. Nem biztos, hogy utóbb megtérül.
Az online-marketing szakmában dolgozók közül csak kevesen érik el az ígért kiemelkedő jövedelmet. Akadnak olyanok is, akikknek egyáltalán nem sikerül megélni belőle. Önmagában a weboldalon történő reklámozásból nehéz - szinte lehetetlen - megfelelő fizetést elérni. Az a jó, ha szolgáltatást, webáruházat, terméket reklámoz az ember - tehát van mit eladnia.
Na, egyelőre ennyi tapasztalatról számolhattam be, igaz, van még mit tanulnom. Nem elégszem meg ennyi ismerettel, igyekszem többet megtudni az online-marketingről.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

az eurobarrenél még dolgoznod sem kell hogy pénzt keress:
eurobarre