2008. június 18., szerda

Folytatódik a Star Trek

A Star Trek a hatvanas években indult világhódító útjára, azóta Kirk kapitány és az Enterprise űrhajó utasainak történetéből hétszáznál több epizódból álló sci-fi tv-sorozat, tíz mozifilm és számos regény készült.

Az elmúlt év novemberében kezdték forgatni a tizenegyedik Űrszekerek-filmet; a rendező ezúttal J. J. Abrams (Lost).
Az Enterprise legénységének legújabb kalandjait 2009. május 8-án mutatják be. A szereplők közt ott lesz Leonard Nimoy (az eredeti sorozat Spock kapitánya) és Winona Ryder is.
Jó hír a rajongóknak, hogy a sorozat egyik írója azt nyilatkozta, a Paramount Pictures már keresi a forgatókönyvírókat a következő rész elkészítéséhez.

4 megjegyzés:

macskadék írta...

Na erre nagyon kíváncsi leszek, ui. már az új Enterprise sorozat sem tetszett, sőt, kifejezetten méltatlannak tartottam az ST világához, szellemiségéhez... Megmondjuk TNG-DS9 után nekem már nem tudnak igazán kiválót mutatni Trek-ügyben, ez a kettő a csúcs nálam :-), de azért az jó ómen, hogy egy mainstreamblog pont a születésnapomon közli, hogy lesz 11. film :-)

Aranyhaj írta...

Bizonyára nem lesz rossz, de a régi nagy sikerek színvonalát nehéz lesz felülmúlnia. Az is igaz, hogy a rajongók szeretni fogják. Jó az a sci-fi műfaj.

A blog egyébként nem mainstream, hanem bulvár.

Névtelen írta...

Nagyon bíznak benne, de a legutóbbi rész megbukott, plusz ez 200 millióból készül, ami elég durva...szóval várni kéne a folytatással

aranyhaj írta...

Nem hinném, hogy igazán nagyot bukna. Legfeljebb a korábbi részek sikeréhez képest. Azt hiszem, az alkotóknak még így is kifizetődő egy-egy folytatás (különben nem készülhetett volna el a Rémálom az Elm utcában számos epizódja, nem folytatták volna a Sikolyt vagy az Alient - aminek lehetne még ötödik része is; szó volt erről egy időben a negyedik után).