2008. április 23., szerda

Az utca királyai - április 17-től

A kellemes krimi-thriller április 17-én került a hazai mozikba.





A főszerepben Keanu Reevest, Forest Whitakert és Hugh Laurie-t (aki ezúttal nem doktort, hanem intrikust alakít) láthatjuk. A filmet David Ayer rendezte; noha az eredeti elképzelések szerint Spike Lee ült volna a rendezői székbe. A forgatókönyvet az ismert krimiszerző, James Ellroy (Szigorúan bizalmas, Fekete Dália, Dark Blue) írta.
A történet Los Angeles külvárosában dolgozó rendőrökről szól, akik próbálnak rendet tartani a veszélyes környéken, igaz, nem mindig a törvény által előírt módon. A főszereplő egy megkeseredett, agresszív zsaru (Reeves), aki túl véres akcióiról vált hírhedtté. Felettesei szívesen felelősségre vonnák ezért - s egy társa haláláért, aki utolsó közös bevetésük során tűzpárbajban halt meg. Az amúgy is kiábrándult rendőrt az ellene indított hajsza még gyanakvóbbá teszi. Miközben meggyilkolt partnere ügyében nyomoz, egyik-másik kollégájáról különös dolgokat derít ki...
A filmből nem hiányoznak az erőszakos jelenetek - hadd örüljenek a sötétebb műfaj kedvelői -, ezért tizenhat éven aluliaknak nem ajánlott (tizenéves koromban - ahogy most is - legszívesebben a korhatáros filmeket tekintettem meg).

Nincsenek megjegyzések: