2008. február 7., csütörtök

Kihirdették a 2008-as riói karnevál győzteseit


Idén tizenhárom szambaiskola vett részt a versenyben, amit végül a Beija Flor nyert meg; a csapat az elmúlt hat évben ötödször végzett az első helyen.


Raíssa de Oliveira, a Beija Flor produkciójának főszereplője


A zsűri 399,3 ponttal értékelte teljesítményüket - ez csaknem tökéletes eredmény; az elérhető legmagasabb pontszám 400. A Beija Flor (a név jelentése: kolibri) élénkzöld díszletei és a táncosok különleges, tollas jelmeze az Amazonas esőerdőt idézte. A csapat már korábban is választott hasonló témát: 2004-es, ugyancsak első helyezést kiérdemlő produkciójuk szintén az Amazonas folyó és a természeti környezet megóvásának jelentőségére mutatott rá.




A győztes Beija Flor a Sambadrome-ban


A szambaiskola vezetője, a csupán keresztnevét használó Laila azt nyilatkozta, a következő évben még jobban akarnak szerepelni. Azt hihetnénk, mostani sikerüket nehéz volna felülmúlni, de nem lehetetlen: 2003-ban 399,6 pontot kaptak a zsűritől.

A második helyezést a Salgueiro szerezte meg; műsoruk egyféle tisztelgés volt Rio de Janeiro városa előtt műsot.

A nagy vitát kiváltott Holokauszt-díszleteket megjelenítő Viradouro a hetedik helyen zárt.

A bennszülött indiánoknak öltözött táncosokat felvonultató Sao Clemente-től azért vontak le pontokat, mivel a főszereplő hölgy, a modell Viviane Castro csaknem meztelen volt: elsőként fellépő csapata nyolcvan perces produkciójában a szambafesztivál történelmének legapróbb ruhadarabját viselte (a zsűri döntése azért igazságtalan, mert a karnevál híres az alulöltözött táncos hölgyekről; egyébként - ha mindenképp szigorúan ítélkezünk - a Holokauszt táncos mulatságként való ábrázolása már csak rosszabb, mint egy meztelen női test).



Viviane Castro

Nincsenek megjegyzések: