2008. április 20., vasárnap

Emma Watson 18 éves




Emma Watson - Hermione a Harry Potter-filmekből - április 15-én ünnepelte 18. születésnapját.
Az angol színésznő jelenleg a sorozat hatodik részén (Harry Potter és a Félvér Herceg) dolgozik, ami idén kerül a mozikba, a következő évben és 2010-ben a két utolsó rész forgatásán vesz majd részt, emellett szerepet kapott egy Napóleonról szóló filmben. Számos díjat nyert, s többször láthattuk neves magazinok címlapján, mint a Tatler vagy a Teen Vogue; e hónapban a brit és az amerikai Vogue hasábjain is szerepel. Már felfedezte a Storm ügynökség (amely Kate Mosst és Carla Brunit is foglalkoztatta).
A Warner Bros. munkatársai mégis szigorú elvárásokat támasztanak vele szemben. Szerződésében szerepel egy "megfelelő viselkedésről" szóló záradék, ami tiltja, hogy a fiatal lány belevesse magát az éjszakai életbe, gyanús udvarlói legyenek vagy botrányokba keveredjen.
Kíváncsi vagyok, Daniel Radcliffe vagy Rupert Grint (Harry és Ron) szerződésében található-e hasonló megkötés. Bizonyára nem, mivel az előbbi számára nem ismeretlenek a partik, s meztelenül is láthatta a közönség az Equus c. színdarabban. De ha nőről van szó, az "más"...
Emma Watsont ezzel megfosztották szabadságának egy jelentős részétől, amit átlagos kortársai élvezhetnek - ma a legtöbb tinédzserkorú lány gyakran jár szórakozni, netán inni, s rendszerint nem fogadnak örök hűséget mindjárt a legelső barátjuknak (szerencsére; a tinikorban szövődő kapcsolatokból inkább tanulni lehet, mintsem komolyan venni őket).





Emma hamvas, rokonszenves és nem játssza a naiv Lolitát. Joanne Rowling - aki a kezdetektől őt szánta Hermione szerepére - jól választott



A film alkotói persze nem magáért Emmáért aggódnak; a saját felelőssége, hogy mit csinál - a színfalak mögött bizonyára azt tehet, amit akar; az az érdekes, hogy a Harry Potter-filmek kiskorú nézői (és aggódó szüleik) ne tudjanak meg olyasmit, ami felháborodásra adna okot.
De vajon jót tesz-e a színésznőnek ez a tudathasadásos állapot?
(Megjegyzem, ha Britney Spears menedzserei néhány éve nem a szexi szűzlány szerepét erőltették volna az énekesnőre, ha néha láthatta volna a prűd amerikai közönség ittasan vagy más-más partnerrel - akkor talán nem látnánk most kopaszra borotvált fejjel; mély depresszióval és függőségekkel küszködve).
Őszinte társadalomban élünk?

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Emma azért reméljük nem lesz "tpikus kis sztár" like britney, lindsey lohan stb...

Aranyhaj írta...

Emmában sokkal több természetes báj van, de az is látszik, hogy nem lesz szerény Lolita (szerencsére).
A magam részéről inkább annak nem örülnék, ha álszenteskedne, hogy ő ezt nem, azt nem...
Britney-t korábban nemigen kedveltem - épp azért, mert ő akart a legszentebb naiva lenni, miközben kilógott a lóláb -, de el kell ismerni, hogy 1. mára őszintébbé vált 2. nem kevés, amit elért az életben.

Annak idején Madonnát is botrányosnak tartották; az idő őt igazolta.

Névtelen írta...

Punci villantas mar megvolt azert.

Aranyhaj írta...

Nem is látszott semmi. A sajtó kapta fel az egészet.