2008. április 27., vasárnap

Erdei Zsolt megvédte világbajnoki címét!


Örülhetnek a magyar szurkolók: az április 26-i drezdai Champions Night bokszgálán mindhárom magyar ökölvívó jól teljesített.




Erdei, a címvédő világbajnok


Erdei Zsolt tizedszer védte meg félnehézsúlyú világbajnoki címét. "Madár" nem kockáztatott, egyenletes teljesítményt nyújtott, leginkább balegyeneseket vitt be DeAndrey Abronnak, akit egyhangú pontozással 119-109-re győzött le.
Az amerikai ökölvívó jelenleg a hatodik a világranglistán (mellesleg 13 centiméterrel magasabb, mint a magyar bokszoló).
A nézők szerint a meccs nem volt túl látványos. Szerencsére Madár - mint kiderült az interjúból, amit egy kissé rosszmájú riporter készített vele a meccs után - nem törődik azzal, kinek tetszett a mérkőzés és kinek nem; számára az a legfontosabb, hogy jól bokszoljon, s a legjobbat hozza ki magából.
Nagyon helyes. Kár lenne negatív véleményekre pazarolni az energiáját, miközben minden oka megvan az elégedettségre: 2004 óta a WBO (Boksz Világszervezet) világbajnoka. Mindeddig valamennyi meccsét megnyerte, összesen huszonkilencszer aratott győzelmet, tizenhét alkalommal kiütéssel győzött.
Erdei csupán azt sajnálja, hogy sportklubja, a német Universum nem hajlandó pénzt befektetni abba, hogy a legnevesebb ellenfelekkel is megmérkőzhessen.

Balzsay Károly szintén győzött a Freiberger Arenában, s ezzel megvédte nagyközépsúlyú interkontinentális bajnoki címét. Ellenfelét, a litván Mantas Tarvydast a tizedik menetben ütötte ki.




Balzsay Károly


A kispehelysúlyú Bedák Zsolt nyolc kemény menetben verte meg a mexikói Jorge Cardenast.



Bedák Zsolt

Nincsenek megjegyzések: