2008. május 13., kedd

Bemutatták a Szex és New York mozifilmet


Londonban került először bemutatásra a Szex és New York c. sorozat nagyjátékfilm-változata. Több ezer érdeklődő várta türelmetlenül a Leicester Square-i Odeon moziban tartott világpremiert, ahol a négy főszereplő hölgy is megjelent.
A sajtóban sokáig folytak a találgatások, miért nem készült el jóval hamarabb a film (érdeklődés lett volna rá); az okok közt emlegették a szereplők közti feszült viszonyt, vagy azt, hogy némelyikük túl magas gázsit követelt.
A kezdeti akadályok azóta elhárultak, létrejött a "Szex és New York - a mozi".
A valódi, legnagyobb premierre két hét múlva kerül sor - természetesen New Yorkban; a tervek szerint a Radio Music Hallban tartják majd az eseményt.
A filmet Magyarországon júniusban mutatják be.

A HBO csatorna sorozata 1998 óta létezik, s világszerte látványos sikert aratott, számos Emmy- és Golden Globe díjat söpört be.
Magam - mivel nem vagyok a könnyű műfaj nagy barátja, a romantikus komédiának végképp nem, s a tévésorozatok közül az X-aktákat ismerem leginkább - keveset mondhatok róla. Az alkotók ügyesen eltalálták a korszellemnek megfelelő témát; nem véletlen, hogy oly sokan kíváncsiak az egyedülálló fiatal nők - nem kedvelem a single szó divatos magyar megfelelőjét - mindennapjaira.
A történet legfeljebb szórakoztató, különösebben hitelesnek nem mondanám. Nem hinném, hogy akár a tengerentúlon, akár nálunk így festenek a harminc-akárhány esztendős, független nők, vagy hogy titokban minden egyedül élő hölgy összes gondolatát kizárólag a férjfogás foglalja le. Mindenképp pozitívum azonban, hogy vonzónak ábrázolja a szabad, öntudatos nők sorsát.
(S az is igaz, a Született feleségeknél még New York-i lányok története is érdekesebb és életszerűbb.)

Nincsenek megjegyzések: