2008. május 22., csütörtök

Otthagyták tanítványai Fábiánné Rozsnyói Katalint

Ismét zajlik az élet Fábiánné Rozsnyói Katalin (ismertebb nevén Kati néni) körül. A lelkiismeretes és szigorú edzőt Janics Natasa és Kovács Kati után a nemrég Európa-bajnoki érmet nyert Kozák Danuta - Szabó Gabriella páros is faképnél hagyta.
A két kajakozó Janiccsal és Kováccsal szeretne indulni az olimpián a négyes válogatottban. Az utóbbiak örömmel fogadták a döntést - bár korábban Kovács azt állította, épp azért távozott Kati néni csapatából, mert nem találta a közös hangot fiatalabb társaival, most ő maga biztatta őket erre a lépésre. Sári Nándor edző (akihez Kovács átpártolt, s akit a trénernő nem tart nagyra) és a kajak-kenu szövetség vezetősége mossa kezeit: állítják, ők nem szították az ellentéteket a háttérben, nem avatkoztak a vitába.
Kati néni kétli, hogy egy újonnan összeállított csapat megfelelően felkészülhet a megmérettetésre. Legfeljebb az öt nála maradt tanítványban bízhat. (Ha ugyan bízhat, mert a történtek után ebben sem biztos).

Az erős egyéniségű Fábiánné a legjobb hazai szakember a maga területén. Hat ízben választották meg az év edzőjének. Számos sportolót (köztük az olimpiai bajnok és huszonháromszoros világbajnok Kovács Katit) sikerrel készített fel különböző versenyekre.
Kati néni szerint Sári és a szövetség vezetői - bármit mondanak is - nem vétlenek abban, hogy így alakult a helyzet. Még a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségi ülésén sem jelent meg szerdán - pedig a vezetők célja az volt, hogy elsimítsák az ellentéteket Fábiánné és Janics között, az érdekelt felek azonban távol maradtak.
Angyal Zoltán, a magyar válogatott szövetségi kapitánya azt nyilatkozta, hogy az edzőnővel kialakult feszült viszony ellenére szeretné, ha Kati néni öt megmaradt tanítványa a legjobb feltételek mellett készülhetne fel az olimpiára.

Nincsenek megjegyzések: