2008. május 17., szombat

Nemzetközi ifjúsági táncverseny Budapesten

Idén Budapest ad otthont a New Generation Nemzetközi Ifjúsági Balett és Kortárs Tánc Versenynek május 24-től 28-ig. A versenyt - amit a Nemzetközi Ifjúsági Balett Egyesület alapított - ezúttal másodjára szervezik meg; az első rendezvényt két évvel ezelőtt tartották Győrben.
18 ország 150 táncosa vesz részt a megmérettetésen (többek között Ausztráliából, az Egyesült Államokból, Japánból, Litvániából, Svédországból, Indonéziából és Chiléből is jelentkeztek érdeklődők).
A zsűrit neves szakemberek alkotják (a zsűri elnöke Frédéric Olivieri, a milanói Scala Accademia balettigazgatója; a tagok közt ott lesznek a londoni Royal Ballet School igazgatói).
Az elődöntő helyszíne a Táncművészeti Főiskola, míg a döntőt és a díjátadót a Művészetek Palotájában tartják majd. A díjátadó gálán a Milánói Scala Accademia végzős hallgatói is fellépnek: a Csipkerózsikából adnak elő részleteket.
A verseny célja az, hogy a 21 és 15 év közötti fiatal tehetségek bemutathassák tánctudásukat, esetleg szerződésajánlatokat kapjanak.
Az első három helyezett pénzjutalmat és szobrot vehet át, ezenkívül a jó teljesítményt nyújtó versenyzők szerződéshez juthatnak. A 2006-os rendezvényen hat szerződés talált gazdára.

Nincsenek megjegyzések: