2007. november 26., hétfő

Futball-vb 2010

Afrika legfejlettebb országa, a Dél-Afrikai Köztársaság lesz a 2010-es labdarúgó-világbajnokság házigazdája. A rendezési költségek elérik a 2,08 milliárd eurót, de a szurkolók így sem számíthatnak olyan kényelemre, mint amit pl. a 2006-os németországi világbajnokságon tapasztalhattak.
A futballstadionokat német építészek tervezik majd. Az építésre szánt kiadásokon kívül még az infrastrutúra és a telekommunikáció fejlesztésére is nagy összegeket kell áldozni a szervezőknek.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) három milliárd dollár bevételre számít a televíziós jogdíjakból - ebből 250 milliót az ország szervezőbizottsága fog kapni.

A dél-afrikai futballsport a kilencvenes évek végén élte fénykorát, azóta veszített nimbuszából - most a brazil válogatott egykori edzője, Carlos Alberto Parreira vezetésétől remélik a korábbi sikerek folytatását.

Az európai selejtezők sorsolása november 25-én zajlott le. A magyar válogatott az első csoportba került; ellenfelei: Portugália, Svédország, Dánia, Albánia és Málta. Az MLSZ elnöke optimistán nyilatkozott esélyeikről, bár idehaza sokan kétlik, hogy a magyar csapat igazán jó eredményeket fog elérni.

Nincsenek megjegyzések: