2007. november 11., vasárnap

Távmunka a neten

Néhány napja örömmel vettem észre, hogy akad egy-egy jó tipp a saját hirdetéseim között -amiből látszik, hogy mindig tanul az ember :-) Az önfejlesztés fontos; minél többet tudok meg a távmunkáról, annál érdekesebbé válik.

Különböző webcímek alatt számos internetes webáruház létezik már Magyarországon is. Van épp különbség közöttük - nem mindegy, hogy pár ezer vagy pár tízezer forintba kerül-e a regisztrációs díj és az utólagos költségek. (Értelemszerűen abba léptem be, amelyik kevesebb befektetést igényel; hosszú távon sem akarok költeni rá. Egyszer kellett belépőt fizetnem, tagsági díj nincs. Előnye még, hogy valóban otthon végezhető munka, nem kell konferenciákra utazni, amikhez nem érzek nagy kedvet. És nem kell marketing szakembernek lennem - vagy szakképesítéssel rendelkezni -, ha dolgozni akarok. Szerencsém volt, jól választottam.)

Ezenkívül találtam ingyenes internetes tanfolyamokat, amikből megtudhatok egy-egy hasznos dolgot. Viszont még ezek között is van beugratás... mindenesetre gyanús az, ha egy-egy oldalon túl sok a videó, amit sehogy sem lehet elhallgattatni, legfeljebb a hangfal kikapcsolásával.
Sok a jónak tűnő ajánlat, amikről utóbb derül ki, hogy nem olyan biztos, hogy beválik.

4 megjegyzés:

vallalkozasiotletek.com írta...

Tisztázzunk néhány dolgott!

A távmunka, mint olyan, gyakran keveredik, főleg a netes hirdetésekben az MLM-mel, illetve a törzsvásárlói klubokkal, vannak cégek, akik elzárkóznak az ilyen megnevezések elől, jelezném jogosan teszik, hisz nem csak inkorrekt, de félrevezető mondhatnám rosszhiszemű!

A távmunka nem erről szól, a távmunkavállaló többnyire olyan feladatokat lát el otthonról, amit egy adott munkahelyen "kellene" végeznie, pl telefon ügyelet, telemarketing, adatgyűjtés, adatbevitel... Tehát a távmunka többnyire órabéres és/vagy teljesítmény béres dolog.

Az internetes munka, ami már lehet webáruház is, nagyon széles spektrum.
A marketingtől a reklámozáson a reklámszervezésen át, a partnerprogramokig (affiliate).
Az offline üzlet, cég… internetre vitelétől, egészen a kimondottan az internetes vállalkozásokig.

Tehát csínján bánjunk a szavakkal!

Aranyhaj, amennyiben igazán keresni akarsz akkor, inkább a webáruhász szolgátataásait, GARANCIÁIT, vedd alapul, hisz ne feledd ha komolyan csinálod, és a webáruház szolgáltató is tudja a dolgát, akkor a beugró elenyésző lehet a jővőbeli jövedelmekhez képest.
Saját példámból kiindulva, rengeteg pénzt költöttem információra, könyvekre, programokra, fizetős hírlevelekre, de ezek többnyire nem csak behozták az árukat, de a többszörösét.
Természetesen akadtak köztük olyanok is amire azt mondom kár volt pénzt adni érte, de összességében hozták az elvárásokat!

Üdv: István

Ui: csoda szép fotók, és profi blog! ;)

Aranyhaj írta...

Értem - persze, hogy van jó internetes munka, ha nem volna, nyilván nem foglalkoznék vele :-)

Csak azt mondtam, vannak olyan cégek, akiknél nem szívesen dolgoznék, mert túl erőszakosan próbálják az ember orra alá nyomni a több órás videoreklámot, telefonálgatnak, hogy miért nem néztük már meg az anyagot - de csupán többszöri alkalom után derül ki, hogy nemcsak regisztrációs díj van, később is jó néhány tízezer forintot kell ráfordítani.
Máskor a vonaton fogott meg egy öreg néni - hatórás utazás, hajnali kelés után meglehetősen kimerült állapotban voltam, de a néni nem hagyott békén addig, míg nem adtam meg az emailcímemet, telefonszámonat, hogy * gyógynövényes termékek terjesztésével fogalalkozó céghez csatlakoztasson. Szerintem ez a dolog nyugdíjkiegészítésnek jó, de komolyabb haszon nem lehetett volna belőle.

Az interneten nagyon jó kiadványok vannak, amik ingyenesen letölthetők, vagy léteznek ingyenes tanfolyamok; egyelőre ezeket választom a fizetősek helyett. Míg nem látom át, mennyi bevételem lesz ebből, nem akarok sok pénzt beleölni; gondolom, ezzel sokan vannak így.
Manapság nemcsak az internetes munka esetében, de az élet összes más területén gyakori, hogy ígérgetnek mindenfélét, aztán csak a pénzt szedik be. Ezeket szeretném elkerülni.

Szeretném leszögezni, jónak tartom az internetes munkát. Az előnyeiről meg az eddigi tapasztalataimról a következő napokban fogok írni.

Névtelen írta...

AranyHaj,

Úgy látom elbeszélünk egymás mellet!

Az internetes munka nem egyenlő távmunkával, bár sokan hajlamosak kereverni, vagy hozzánemértésből, vagy megtévesztésből.
A távmunka olyan munka amit alapból munkahelyen kellene végezned, de módod van otthon mondjuk egy telefon és/vagy internet segítségével, mondjuk adatbevitel, telemarketing...
Az internetes munkát sokan sokféle képpen értelmezik, én úgy gondolom az az internetes munka, amikor az interneten infótermékedből élsz.

Aztán sokan, az MLM-et hirdetik, internetes vagy épp távmunkának...

Természetesen a neten is mint az élet minden területén megvannak a vámszedők...

Kezdeti ingyenes anyagokkal nagyon egyetértek, magam is ilyenekből szerzett tudással kerestem első internetes forintjaimat, amit nagyrészt infótermékek, könyvek, tanfolyamok, fizetős hírlevélbe fektettem.

Tudni kell van két saját domainem, de ezeknek a projektjeit akkor kezdem el, ha a jelenleg free szolgáltatónál működő oldalaim, megteremtik rá fedezetet.


Helyes választást, sok sikert, vastag profitot!

Üdv: István

Névtelen írta...

én először egy eurobarre nevezetű surfbarral kerestem egy kis pénzt és utána már tudtam regisztrálni az elance-nél... ő náluk csak tisztességes munkák vannak és nem is drága...
eurobarre: www.eurobarre.fw.hu