2007. november 5., hétfő

Nem alakul nagykoalíció

Orbán Viktor kijelentette a Fidesz női tagozatának konferenciáján: kizártnak tartja, hogy nagykoalíció jöjjön létre. A pártelnök utalt arra, hogy az elszegényedő rétegek azok ellen fordulnak majd, akik most még biztos egzisztenciával rendelkeznek. Azt javasolja, a jobboldalnak szociálisan érzékenynek kell lennie, a középosztálynak pedig összefognia a bérből és fizetésből élőkkel.

Nemrég a szabaddemokraták ügyvivője, Horn Gábor megjegyezte, hogy az SZDSZ szívesen társulna egy következetes konzervatív jobboldali párttal (ugyanakkor célzott arra, hogy Orbán Viktor személye ellen kifogással él a kisebbik kormánypárt). Fodor Gábor elismerte, hogy az SZDSZ valóban képes lenne együtt működni bármely párttal, ami a sajátjához hasonló elképzeléseket követ, a liberális párt ugyanis a partner programja alapján dönt a koalíció mellett vagy ellen.
A szabaddemokraták talán azért gondolkodnak ezen a lépésen, mert a miniszterelnök, az MSZP és az SZDSZ népszerűsége csökkent az utóbbi időkben. Szili Katalin MSZP-s politikus, az Országgyűlés elnöke változást sürget saját pártján belül. Szerinte nem jó, ha a társadalomra ráerőltetik a reformokat, akkor sem, ha azok valóban szükségesek. Meg kellene találni a kompromisszumokat és baloldali értékeket, amikkel kivitelezhető lenne az újítás.

2 megjegyzés:

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Csodalatos kamublog.
Szakertoileg csettintek egyet.
"Olyan depis vagyok ma" bejegyzest is akarok!

Aranyhaj írta...

??