2007. november 24., szombat

Tisza Kata

Tisza Kata fiatal kora ellenére - mindössze huszonhét éves - hazánk talán legsikeresebb írónője. Szókimondó és kínosan őszinte stílusáról ismert, akárcsak Csernus doktor - így aztán változatos a megítélése: sokan kedvelik, míg mások idegenkednek tőle. Ráadásul az írásai nem mentesek némi erotikától és cinizmustól - szerencsére. Akik nem szeretik, azzal érvelnek, hogy "az eladási statisztika nem minden" - a számadatok viszont önmagukért beszélnek. (Egyébként megfigyeltem, ilyesmit mindig azok mondanak, akik maguknál jóval sikeresebb egyének érdemeit próbálják kicsinyíteni.)

Az erdélyi származású hölgy az ELTE angol nyelvtanár szakán szerzett diplomát, de csupán hat évig tanított. Két évvel ezelőtt jelent meg első könyve - Pesti kínálat -, amit nagy érdeklődéssel fogadott az olvasóközönség. Azóta egymás után kerülnek a boltokba és az eladási statisztikák élére a könyvei (Reváns, Főbűnösök, Magyar Pszicho). Ezenkívül műsort vezet, újságíróként dolgozik és blogot ír.
Kivételesen ritka, hogy valaki ilyen szép karriert fusson be egy túltelített szakmában, oly kevés idő alatt. Tisza Kata minden elismerést megérdemel; további munkásságához az eddigiekhez hasonló sikereket kívánok neki.

2 megjegyzés:

Srí írta...

Most kezdtem a Magyar pszichot, majd elmesélem a benyomásaimat, de lehet, hogy írok róla egy posztot a blogomban ha lesz kedvem és ha ér annyit:) Eddig nem olvastam tőle semmit sem, de Doomhammer annyira oda van érte ( a Reakcióban szokott kommentelni, talán ismered a nevét) hogy meghozta a kedvem hozzá. Meglátjuk.

Aranyhaj írta...

Kíváncsian várom a véleményed :-)
Én nagyra becsülöm a munkásságát. Örülök, hogy van ilyen jó hazai írónőnk (méghozzá nem külföldi sikereket másol, "szinglinek lenni jó" témára, amiből százszámra születnek mostanában nőknek szóló könyvek). Egyedi, érdekes.