2007. november 6., kedd

Kurtán-furcsán

Megkurtították Gyurcsány Ferenc internetes videóját, amiben a Nagy Párbeszéd programot reklámozza a miniszterelnök. A klip sajátos hangvételűre sikeredett, s egyes internetes fórumokon negatív kritikákat kapott - ez volt az oka, hogy egy-egy mondatot eltávolítottak a reklámfilmből.

Maga a Nagy Párbeszéd a gazdaság növekedésének gyorsulását ígéri.
Kitér a vállalkozások támogatására: a kormány 740 milliárd forintot szán a hazai kis- és középvállalkozások fejlesztésére. Ezenkívül kevésbé lesz bonyolult az adminisztráció (kellő ideje, hogy kevesebb aktatologatással többet lehessen intézni), az önadózóknak elektronikus ügyintézésre is több lehetőségük nyílik majd. 2008. július elsejétől egy órán belül lehet vállalkozást alapítani.

Szó esik még a nyugdíjreformról, az egészségügy átalakításáról - ez utóbbi különösen népszerűtlen a lakosság körében.

A kormányfő egyébként többféle módszerrel próbálja elfogadtatni az emberekkel a reformokat. Ezen a héten a Falu hete program keretében több mint egy tucat kisebb településre látogat el, hogy ismertesse a vidéken élőkkel a támogatási lehetőségeket - ígérete szerint 1300 milliárd forint jut majd az agrárium fejlesztésére.

Sokan mégis kételkednek abban, hogy a programok elérik céljukat, és helyreállítják a kormány megkopott népszerűségét.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

"Falu hete program"

Ugye ez az a program, ahol az "Eros Magyarorszagnak eros falvakra van szuksege" szlogennel probalja meg eladni magat a vasuti szarnyvonalakat bezarato Gyurcsany? :)

Névtelen írta...

Bocsesz, a szlogen ugy szol pontosan, hogy

"Erős vidék nélkül nincs erős Magyarország"

Es kozben vasuti szarnyvonalakat zarat be. :)

Aranyhaj írta...

Igen, erről a programról van szó.

Névtelen írta...

Köszönöm az észrevételed, hiába "blonds have more fun"!

Igyekszem további hasznos dolgokat írni. Téma van bőven...

Kézcsókkal:

B.