2007. november 19., hétfő

Online könyvrendelés

A napokban két könyvet rendeltem édesanyámnak az Interneten keresztül. Az egyik Vekerdy Tamás munkája - a haladó szellemű pszichológus-tanár anyukám egyik kedvenc szerzője -, a másik Csernus doktor A nő című könyve.
Kíváncsian várom mindkét művet. Már most biztos vagyok benne, hogy az érdes modorú, különc orvos sajátos megközelítéssel fogja tálalni az egyébként is nehéz témát. Már az első, írásban feltett kérdésével sikerült zavarba hoznia. Mitől érzi magát nőnek valaki, ezt firtatta. Jó kérdés, mert mitől is? Örülök, hogy nő vagyok, mert ha férfi lennék, egész más lenne a világlátásom, az érdeklődési köröm, minden, amit megszoktam és szeretek. Nem könnyű megfogalmazni vagy gondolatokba önteni, mert általában fel se merül bennem, olyan magától értetődő a dolog.
A "drogdoktor" egyéni módszereiről híres - nem túl tapintatos módon szembesíti a pácienseit saját belső félelmeikkel, elfojtásaikkal. Kíméletesnek nem mondható, de nagyon hatásos terápia. Talán többet használ, mintha minden hibára találna valami frappáns mentséget. Kétségtelen, hogy Csernus doktor kiváló szakember.
A könyv elolvasása után majd többet is mondhatok.

Nincsenek megjegyzések: