2007. november 19., hétfő

Isten éltessen minden Erzsébetet!

Erzsébet-nap van, ami azért örvendetes, mert akad néhány Erzsébet a családban :-) Ez az egyik kedvenc női nevem. Egyfelől szép hangzású, másrészt számomra kedves személyekhez kötődik.

Ez édesanyám második neve.

Nagymamám is Erzsébet. Nagyon szeretem őt, éppoly fontos számomra, mint a szüleim. Kicsi korom óta mindig a gondoskodást és a mérhetetlen szeretetet jelentette. Ha kórházban voltam, képes volt a váróteremben éjszakázni. Nagymama nagyon erős asszony, még mindig őrá lehet leginkább számítani, ha baj van - nem mutatja úgy ki, ha fél (pedig hogy aggódik), amitől valahogy megnyugszom; vigasztalgat és mosolyog, (pedig már inkább komor, mint rendszerint az idősebb emberek). Keresztapuval - ő nagymama fia - és a családjával sajnos csak ritkán találkozhat, mert távol élnek, de sokat gondol rájuk. Azt a lelkesedést kellene látni, ahogy nagymama készülődik, mikor ellátogatnak hozzánk - süt-főz, azt akarja, hogy mindenki a legjobban érezze magát; kár, hogy épp mire együtt vagyunk, addigra elfárad (persze felesleges kérni, hogy ne lósson-fusson, segítünk).
Ma este nagyon boldog, hisz felhívják a családtagok, régi barátok, volt iskolatársak, egykori szomszédok. Társaságkedvelő típus, nehezen viseli, hogy már nem tud úgy kimozdulni otthonról, mint korábban. Régen nagy társasága volt - iskolaigazgatóként sokan ismerték, becsülték. Az ő fiatalkorában még szokatlannak számított, hogy valaki az ő köreikből továbbtanuljon, becsülöm nagymamát, amiért eljutott az igazgatói székig. Határozottságát, biztos fellépését, bátorságát ma is sok fiatal megirigyelhetné.

Szívből remélem, hogy legalább itt-ott fellelhető bennem nagymama néhány jó tulajdonsága: szívós kitartása, akaratereje, életkedve.

A változatosság kedvéért a másik nagymamám és a keresztanyám is Erzsébet; ők nem kevésbé kedvesek számomra, róluk még később teszek említést.

Még egyszer: éljenek az Erzsikék! Minden kedves Erzsébetnek boldog névnapot kívánok.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

Névtelen írta...

Aranyhaj,

Szerintem a blogspoton is be lhet allitani a S.P.A.M szurest!

Udv: Istvan

ui.: Te aztan minden temat megragadsz! Nagyon ugyes! ;)

tassi2 írta...

Megkésve bár,de kivánok csodás szuper Nagyidnak és minden egyes Erzsébet családtagodnak Boldog névnapot és nagyon jó egészséget a családod körében. tassi

Aranyhaj írta...

Köszönöm a jókívánságokat :-)