2007. november 22., csütörtök

Távmunka, saját oldalak

A saját weblap (blog, stb.) egyik nagy előnye, hogy reklámfelületként alkalmazhatjuk, akár saját vállalkozásunk van, akár már meglévő üzlethez (pl. webáruházhoz) csatlakoztunk. Ha más cégek termékeit hirdetjük - pl. a Google AdSense reklámjait jelenítjük meg -, hirdetésszűrőkkel elérhetjük, hogy az oldalon a témához leginkább illő hirdetések jelenjenek meg.
Egyre több közösségi oldal létezik (myvip, facebook, dada), amikbe érdemes belépni; a regisztráció ingyenes, s újabb érdeklődőkre tehetünk szert.
Meg kell jegyezni, hogy óvatosan bánjunk a saját magunkról kiadott információkkal - az Internet mindenkié; pusztán azzal is lehetőséget adunk bűncselekményre, hamisításra, ha megadjuk születési dátumunkat és lakcímünket. Nem tudjuk, egy-egy oldalon ki nézegetheti az adatainkat, ezért jobb vigyázni.

Ha még nem választottunk munkát:
az Interneten végezhető munkák közül a webáruház a leggyakoribb (ami valós lehetőség, s nem derül ki róla, hogy MLM vagy illegális tevékenység). Felmérések szerint sokan az Interneten választják ki a terméket, amit meg akarnak venni, de nem online rendelik meg, hanem személyesen veszik át. Mielőtt megvásárolunk valamit - nem feltétlen webáruházban, hanem hagyományos üzletben - jó, ha az Interneten érdeklődünk, így tudomást szerezhetünk az esetleges kedvezményekről, akciókról, s arról, milyen garanciát vállal a cég az egyes termékekért, becserélik-e a nem megfelelő árut. A későbbiekben kitérek még az internetes vásárlás előnyeire, a vásárlók jogaira.

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Aranyhaj,

Csupán néhány megjegyzés:

- igazi pénzt hozó reklámfelületként, nagyon jól menő, jó témával, nagyon-nagy látogatottsággal bíró blogok, illetve mondhatni portálrendszerek alkalmasak, lásd közösségi portálok (iwiw)amelyekre a hirdetők egyáltalán odafigyelnek
- Adsense hirdetés, nagyon jó és működő, több oldalamon is fut, a kifizetések korrektek, de tudni kell itt illik, most kb 20.000 betöltésnél jár és most járok 30 $-nál, tehát itt is látogatottság kell mert egyébként évek alatt sem gyűlik össze a minimálösszeg amit a Google kifizetéshez szükséges.
-Adsense-el kapcsolatban:
A Google megnézni az oldal tartalmat ahhoz ad releváns találatokat, a szűrő pont azt azt a célt szolgálja, hogy a konkurenseid, ne hirdethessenek nálad.

"(ami valós lehetőség, s nem derül ki róla, hogy MLM vagy illegális tevékenység)" ezt pedig kikérem mind magam, mind a korrekt MLM társadalom nevében, egy lapon említeni az MLM-et és az illegálist. Magam is utazom ebben az üzletben, senkit nem vertem át, és úgy érzem nagyon sok kolléga dolgozik nagy tudással sok munkával és korrekt hozzáállással. Ennek a területnek is megvannak a vámszedői.

Az én MLM üzletem: http://masodallas_uzlet.blog.extra.hu/

Üdv István

Aranyhaj írta...

Már korábban akartam kérdezni: mitől/hogyan lesz egy blog szponzorált blog?

Köszönöm!

A szűrőt a keveset fizető hirdetésekre szokták alkalmazni.

Névtelen írta...

AranyHaj,

"A szűrőt a keveset fizető hirdetésekre szokták alkalmazni."

Valoban, de csak az Adsense-re alapozott oldaldkon, ha te mondjuk ertekesitesz valamit akkor neked nem az a celod, hogy adsense beveteled legyen hanem hogy a te ajanlatodert fizessen a latogatod, tehat ki kell lonod a konkurencia ajanlatait!

Mint fentebb is emlitettem, adsense -re alapozni valoban nagy latogatottsag mellett erdemes( fentebb bovebben irtam rola).

"Már korábban akartam kérdezni: mitől/hogyan lesz egy blog szponzorált blog?"

En meg azon a blogon ahol ezt kerdezted valaszoltam is :)

Attol lesz/lehet a blogod szponzoralt, amennyiben ugyan viszonylag kicsi a latogatottsagod, viszont olyan specialis es relevans tartalmat szolgaltatsz ami felkelti a temakozeli, media vagy ceg erdeklodeset...
Ajanlatot tesz milyen feltetelek mellett mennyit hajlando fizetni, ha a blogodon promotalod.
Illetve nagyon-nagy latogatottsag mellet (akar napi minimum tobb szaz vagy tobb ezer latogato) felfedez a media es ajanlatot tesz a reklam hlyeidre, illetoleg promocios bejegyzesek irasara.
Amennyiben az elobbi feltetel adott, tehat specko infot adsz, abban az esetben kulonosen meg kell gondolni egy ilyen jellegu dolgot, mert az adott szakma szemeben leertekelodsz mint szakember, es erdek reklamozokent lepsz elo.
Ez minden kep ketelufegyver, mert amennyiben korrekt az adott ceg ajanlata, sot a legjobb a piacon, akkor is fenntartasokkal fogjak fogadni.


Udv: Istvan

Névtelen írta...

Aranyhaj,

Sok mindent tanultal, de relevans helyeken szerezz infot, igaz van ami kemeny forintokert megy csak.

Ahogy latom, sok felinformacioval esetleg szandekos, vagy nem megalapozott tudasbol szarmazo "dezinformacio"-val is rendelkezel.
Mail-edre kuldtem doksit, Google okossagokat, ha valait erdekel passzold tovabb!

A Szuresrol relevansan a Google-tol:

A szűrőlisták optimális hossza

Nem működik az Ön szűrőlistája egy kicsit túlságosan is jól? Esetleg csökkentse a kiszűrt hirdetések számát. Szűréssel ugyan gyorsan, egyszerűen meggátolható a nemkívánatos hirdetések megjelenése, ne felejtse el azonban, hogy ez egyben a megjeleníthető hirdetések számának, ebből adódóan pedig a bevételi lehetőségeknek a csökkenését is jelenti. Az oldalain megjelenő hirdetések változatosságának fokozása, illetve valamennyi lehetséges bevételi forrás maradéktalan kihasználása érdekében igyekezzék szűrőlistájáról a lehető legtöbb URL-t eltávolítani. Emellett a hirdetések domainjeinek legfelső szintje (azaz az adott domain valamennyi hirdetése) helyett a pontos cél-URL-t szűrje ki.

Ötlet a szűréssel kapcsolatos alaposabb ismeretek megszerzéséhez: tekintse át Konkurens hirdetések kiszűrése című oldalunkat. Az itt található utasítások és tanácsok segítségével a hirdetésszűrés szakértőjévé válhat.


Ezek is érdekelhetik Önt:

* Szűrhetem, hogy milyen hirdetések jelenjenek meg oldalamon?
* A konkurens hirdetés szűrő
* Mi a Google AdSense Megjelenítési próba?


Udv: Istvan

ui.: az adsense online irodadban, van olyan ful: Eroforrasok

Na itt mindent megtalalsz, es egyre tobbet magyarul az adsense-rol!

Névtelen írta...

az eurobarrenél még dolgoznod sem kell hogy pénzt keress:
eurobarre

Névtelen írta...

Blazer,

Mi már csak ilyen betegek vagyunk, hogy a munkánkban bízunk és attól várunk eredményeket...

Üdv: István

ui.: arról nem is beszélve, hogy egy ilyen program telepítése a gépdre milyen biztonsági kérdéseket vet fel...

Aranyhaj írta...

Miért, ez egy illegális program?! Nem tudtam. Szerettem volna megnézni, de ha nem biztonságos...

Névtelen írta...

AranyHaj,

Nem ismerem, én magam soha nem használtam, de több rosszat hallotam róla mint jót...
Pl: esetleg, kém illetve trojait telepít a gépdre, meg ilyenek...

Szerintem ebben a témában kérdezd Vidi Ritát!

A Blogja:
http://viruskommando.freeblog.hu/

Üdv: István

ui.: A regisztrált címedre elküldtem, az automatizált hírlevlekről szóló doksimat!
Jó olvasást, és profitálj belőle mielőbb mind többet! ;)

Névtelen írta...

bocsi...

a Google okosságokat megkaptad?

Üdv: István

Aranyhaj írta...

Mindjárt meglátom, ha megnézem a leveleimet :-) Köszönöm.

Névtelen írta...

Kedves Aranyhaj!

Ez a yessplus pont egy MLM üzlet, webáruházzal kicsinosítva. Attól még, hogy van áru, MLM, vagyis a dolog lényege a beszervezés.
Minden ilyen biznisz jellemzője:
- pénzért lépsz be, kapsz egy "kezdőcsomag" árut
- folyamatosan venned kell a messze túlárazott termékeket és csodaszereket
- valamilyen formában barátaid (ki mást?) kell zaklatnod vásárlásra/belépésre az üzleted felfuttatása céljából
Még nem vetted észre, ez nem egy sima/internetes távmunka?