2008. március 11., kedd

Erdei Zsoltnak amerikai ellenfele lesz?


Egyelőre a német Universum sportklub nem erősítette meg hivatalosan a hírt, ami szerint a kilencszeres világbajnok Erdei Zsolt az amerikai DeAndrey Abron ellen játszik majd április 26-án a drezdai bokszgálán.



Erdei Zsolt, kilencszeres világbajnok



Erdei eddigi huszonnyolc meccséből mindegyiket megnyerte. Legutóbb novemberben lépett ringbe a panamai Tito Mendozo ellen; győzelméért (amivel kilencedszer is megvédte félnehézsúlyú világbajnoki címét) a WBO a hónap ökölvívójának választotta.
Mendozo, akárcsak DeAndrey, jóval magasabb a magyar bokszolónál.

A Madár becenévre hallgató sportoló eredetileg a WBA világbajnoka, Danny Green ellen játszott volna, de végül nem sikerült megállapodni. Ezután szóba kerültek a világranglista más éllovasai, mint lehetséges ellenfelek, de a legjobbaknak tartott ökölvívók (előzőleg lekötött meccseik miatt) nem vállalhatták a mérkőzést. A WBO a világranglistán elfoglalt helye alapján jelölte ki Abront, aki februárban egy helyezést javított, s hetedikből hatodikká lépett elő.

Madár mellett két másik magyar versenyző is indul a drezdai gálán: Balzsay Károly, a nagyközépsúlyú interkontinentális bajnok, és Bedák Zsolt.




Balzsay Károly és Bedák Zsolt

Nincsenek megjegyzések: