2008. március 20., csütörtök

Gajdos László tanácsai

A Nyíregyházi Állatpark igazgatója - egykori súlyemelő, olimpiai válogatott; a Magyar Rádió szerkesztő riportere - a pályafutásáról mesélt a Junior Chamber International (Fiatal Üzletemberek Világszervezete) Vezetői Fórumán.
A nemzetközi szervezetnek - melynek célja vezető vállalkozók képzése - hat aktív helyi képviselete van hazánkban. Ezek közül a nyíregyházi JCI, a Fiatal Értelmiségiek és Vállalkozók Társasága új programsorozatot indított, melynek célja, hogy sikeres, vezető beosztású vállalkozók megosszák tapasztalataikat az érdeklődőkkel.
Jó kezdeményezés, hiszen sokan vannak, akiknek a példájából okulhatunk.
Gajdos László szerint az, akinek nincsenek elérhetetlen álmai, az elérhetőket sem tudja megvalósítani - ebben van is igazság, mivel ha magasra tesszük a mércét, jobb teljesítményre vagyunk képesek, mint akkor, ha eleve meg sem próbáljuk átlépni saját korlátainkat. Jobb, ha inkább utóbb engedünk a magunkkal szemben felállított elvárásokból, mintha már a kezdeteknél lemondunk a nehezebben megvalósítható célok eléréséről.

A Nyíregyházi Állatpark nem volt a legjobb állapotban, amikor néhány évvel ezelőtt Gajdos az igazgatói székbe került; önkormányzati segítségre sem számíthatott. Az első állatokat (oroszlánt, jaguárt, antilopot és zebrát) ajándékba kapta az intézmény, ami azóta az ország egyik legkedveltebb állatkertjévé vált.

Nincsenek megjegyzések: