2008. március 2., vasárnap

Rendkívüli ülést hívott össze március 10-ére Demszky

Budapest főpolgármestere március 10-re hívta össze a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését, aminek témája a költségvetés tárgyalása; a szocialisták azonban a főváros egészségügyi struktúrájának átalakításáról is szeretnének dönteni egyúttal.

Február 28-án az SZDSZ és az ellenzék - a kormánypárt javaslata ellenére - napirendre vette a költségvetés tárgyalását, amiért a szocialisták az ebédszünet után nem tértek vissza az ülésterembe, arra hivatkozva, hogy a liberális párt több ponton megsértette a koalíciós szerződést.
A Főpolgármesteri Kabinet korábban két ízben is elutasította az MSZP-s Horváth Csaba javaslatát.
A szabad demokraták helytelenítik az egészségügy központosítását. Az SZDSZ szerint az önkormányzat idei költségvetését már most elfogadhatná a Fővárosi Közgyűlés (a kormánypártok ugyanis már befejezték az egyeztetést); a szocialisták azonban ragaszkodnak ahhoz, hogy erre csak akkor kerülhet sor, ha a liberálisok támogatják az egészségügy átszervezését.

Az MSZP és az SZDSZ vezetői a következő hét keddjén koalíciós értekezleten folytatják az egyeztetést a napirendről.
A költségvetés elfogadásának határideje március tizenötödike - ha addig nem jutnak döntésre a koalíciós partnerek, a fővárosi intézmények havi 4-5 milliárd forintos állami támogatást veszítenek.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.