2008. március 6., csütörtök

Kizárják a Fideszből Magyar Istvánt

Kizárási eljárást indított a nagyobbik ellenzéki párt Magyar István, a Fidesz egykori egri elnöke ellen, mert az elmúlt év végén a hevesi fideszes vezetés pályázatot írt ki a városi szakrendelő üzemeltetésére, amit egy olyan kft. nyert meg, aminek egyik tulajdonosa Magyar István.
Februártól már Heves orvosi szakellátása is a magánvállalkozáshoz tartozik, s ráadásul a város fideszes polgármestere Magyart választotta megbízott igazgatónak.

A nagyobbik ellenzéki párt az elmúlt év szeptemberében azt írta elő a fideszes önkormányzatoknak, hogy utasítsák el a privatizáció burkolt formáját, s ne adják magánkézbe az egészségügyi intézményeket.

Korábban a Fidesz - s maga a hevesi polgármester is - kifogásolta azt, hogy a hevesi megyegyűlés pályázatot írt ki az egri Markhot Ferenc Kórház működtetésére, amit a HospInvest Zrt. nyert.

A Fidesz attól tart, hogy az ehhez hasonló esetek hiteltelenítik a párt népszavazási kampányát. Csáki Zsigmondot, a hevesi polgármestert bizonyára szintén kizárják majd. Az utóbbi ellen aláírásokat gyűjtenek a párton belül, s az országos elnökség várhatóan március 20-án tárgyalja a kizárására vonatkozó javaslatot.

Csáki saját bevallása szerint csalódott, mert sokat tett azért, hogy a jelenlegi pozíciójába kerüljön, s nem gondolja úgy, hogy hibázott, amikor a város hosszú távú érdekeit tartotta szem előtt. Szerinte a kormány megszorító intézkedései miatt nehéz helyzetbe kerültek az önkormányzatok, s azok vezetői - pártállástól függetlenül - gyakran hasonló módon oldják meg a felmerülő gondokat. Azt állítja, a jelentős veszteséggel működő egri kórház és az önkormányzati pénzekre nem szoruló hevesi szakrendelő esetét nem lehet összehasonlítani.

Nincsenek megjegyzések: