2007. november 30., péntek

Google Labs: szavazz a weboldalakra

Új kísérleti keresőn dolgozik a Google Labs.

Ebben a keresőben a saját Google fiókkal bejelentkezett felhasználó szavazhat arról, hasznosnak találta-e az egyes találatokat vagy sem.
Ha elégedett a megjelenő weboldallal, csupán be kell jelölnie a webcím mellett megjelenő, felfelé mutató nyilat ábrázoló ikont, hogy legközelebb, ha az oldal témájával kapcsolatos kulcsszót keresi az interneten, a rendszer az első helyen jelenítse meg az adott weblapot.

Amennyiben a felhasználó nem talál hasznosnak egy-egy weboldalt, a link mellett lévő narancssárga csillag ikonjára kell klikkelnie, s a Google többé nem jeleníti meg ezt a címet a találatok között.

3 megjegyzés:

vallalkozasiotletek.com írta...

AranyHaj,

Gratula!!!

Még nekem is tudsz újat mondani a Google témakörből.. :))

Egyébként a Web2.0. mint olyan egyértelműen ezt a közösségi alkalmazások irányába mutat...

Egy manegelt, jó és keresett témára felépített közösségi site, pillanatok alatt, olyan eredményeket, látogatottság, és érték... érhet el, hogy az megjósolhatatlan, lásd iwiw, de sorolhatnám a videó megosztó oldalakat is.

Szóval már ott tartunk, hogy igazából a Google csinálja a trendet, vagy követi, szerintem érzi és elébe megy, egy lépéssel minimum igyekszik előbbre járni.
Végülis a verseny társait sikerült leköröznie. A konkurenciája a Googlenek már nem a keresők, hanem a trenedek, az új technikák, valamint az informatikailag túlképzett, és reklámimmunis emberkék a konkurenciája.
Most már miden a kapcsolati tőkén, a személyes kapcsolatokon ajánlásokon múlik.
Lehet Te is kedves olvasó, megtapasztaltad amennyiben beleástad magad egy témába és évek óta elmélyedsz benne újra és újra ugyanazon nevekkel, arcokkal találkozol más-más fórumokon.
Hidd el ez nem véletlen, ez általános...
Egyetlen gond vele, hogy az agyon virtualizált világunkban, az amúgy is beszűkülő emberi kapcsolatok, tovább szegmentálódnak.
Mert azt a blogot olvassuk ahol megerősítést kapunk, ha csak nem a vitázhatnékunkat akarjuk kiélni..
Egy idő után mi is beszélünk egy nyelvet meg mások is, csak a kettő közt egyre nagyobb lesz a szakadék.
Tartok tőle ezt a Google sem fogja megoldani.

AranyHaj

Lehet épp te fogod megcsinálni az év nemzetközi webes üzletét, egy barátság.com vagy ismerjük meg és szeressük egymást gyerekek.hu weboldallal.
Nem is hiszitek mennyire komolyan mondom, nagyon sok éjszaka után amelyet probléma kereséssel és elemzéssel töltöttem, embertelen nagy az igény az emberségre, az emberi szóra az empátiára.

Üdv: István

Ui.: minimum 2-3 címkét adj egy-egy posztodnak, és ezek a témához releváns kulcskifejezések legyenek, illetve kommentezz más blogokon, és SEOzz!

Zsolt írta...

"Végülis a verseny társait sikerült leköröznie."

Hát azért ezt nem jelenteném ki ilyen biztosan. Milyen versenytársait? Mert az MS még csak most kezd belekóstolni az internetes keresés világába, és ha sikerül optimalizálniuk a Live Search-öt, akkor jelentős előnyre tehetnek szert.
A másik, hogy amíg a Google Ajaxos alapokon tutymutyol, addig az MS kidobja a Silverlight 2-t, ami nagy előrelépés lenne nekik, hiszen .net fejlesztők tízezrei "csábulnak" majd át az új RIA platformra...
De persze senki se mondhat biztosat, ki tudja, mit hoz a jövő?

--
Egyébként ilyen blogot még nem láttam, mi ez, hírblog? :)

Zsolt írta...

uhh..most látom csak, hogy egy 2007-es megjegyzéshez szóltam hozzá :)
Jajj...