2007. december 5., szerda

Megzavarták a Hanukát

Tomcat és két társa légoltalmi sziréna hangjával és a Skála teraszára függesztett transzparenssel ("Felvásároljuk Magyarországot") zavarta meg tegnap a Nyugati téren tartott Hanuka-megemlékezést. A három fiatalembert a rendőrök előállították, de még aznap este szabadon engedték; szabálysértési eljárást kezdeményeztek ellenük.
Más tüntetők is gyülekeztek az ünnepség helyszínén, Árpád-sávos lobogókkal felszerelve, de rendbontást nem okoztak.

A Hanuka-mécsest Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke gyújtotta meg.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia

Szánalmas,hogy nálunk ez megtörténhet,megtörtént.A szólásszabadságot mindenki szereti hangoztatni,de a demokratikus normákat betartani azt nem.
Kiveszik az emberekből a humanizmus.

Aranyhaj írta...

Hogy egy Magyarországért tartott tüntetésen, megemlékezésen részt vesznek a nemzeti érzelműek, az még csak rendben van.
De mi keresnivalójuk van egy zsidó ünnepen?! És főként ilyen felhangokkal?

Névtelen írta...

Keresnivalójuk az van Aranyhaj,de nem ezzel a fajta mentalitással és verbalitással.Ugyan így egy nemzeti megemlékezésen is rásztvehetnek a zsidó magyarok,de nem ellenséges magatartással.
Ők még nem értik/tudják,hogy a világban élő népek közötti jellembeli kapcsolat nem túl bonyolult az ember ember közti interaktiv viszonyrendszerben.Egyszerűbben:a világban vannak jó és rossz emberek,nemre,fajra,vallásihovatartozásra és bőrszínre való tekintet nélkül.
Kosztolányi Dezső szerint a világ kettősége a szép és csúnya fogalmak mentén értelmezhető.

Sajnálom,hogy moderálnod kell a hozzászólásokat.

Névtelen írta...

A tiszta nemzet érzelem a patriotizmus és nem a nacionalizmus.

Aranyhaj írta...

Mint érdeklődő, részt vehet, sőt jó is, ha részt vesz, mert annál gazdagabb lesz egy ember személyisége, minél többféle kultúrát, gondolkodásmódot ismer meg. Nem kötelező egyetérteni minddel, de legalább ismerni illik, hogy minél pontosabb véleményt alkothasson.
De ha ellenséges gondolatai vannak, tartsa meg magának; az ilyen megnyilvánulások nem valók egy vallásos ünnepre!

Az rendben van, ha büszke valaki a magyarságára, de nem attól lesz jobb magyar, ha más népeket elutasít. Ilyen hozzáállással csak lejáratják a saját eszméiket, mert sokan azonosítják a "hazafi" fogalmat a "nacionalistával"; pedig a legtöbb magyar érzelmű tiltakozik az ellen, hogy nacionalistaként kezeljék.
Tomcaték nem gondolnak arra, hogy ha valaki maga is elfogult, hogyan várhat elfogulatlanságot másoktól?


Moderálnom csak azért kell, mert egy adott blogolótól személyeskedő megjegyzéseket kaptam. Még mindig megjelentetem mindenki más véleményét, amint megtalálom őket :-)