2007. december 21., péntek

Munka és eladás az interneten

Ha az interneten keresztül akarjuk ismertebbé tenni saját vállalkozásunkat (ami manapság egyre kifizetődőbb), jó, ha tisztában vagyunk néhány egyszerű, de jelentős dologgal.
A piacot és a lehetséges vásárlóközönséget kell leginkább figyelembe vennünk. Először is meg kell tudni, elég internet-felhasználó érdeklődik-e a termékünk vagy szolgáltatásunk iránt, s hajlandó-e pénzt adni érte. Legkifizetődőbb az, ha egy szűkebb célcsoportra koncentrálunk egy szélesebb vásárlóréteg helyett.
Találjuk meg a piaci rést - mi az, amire ugyan volna igény, de mások mindeddig még nem nyújtották, mi viszont igen.
Fontos a kulcsszókeresés is: a böngészők a kulcsszavak alapján jelenítik meg a honlapunkat.
Maga a honlap legyen egyszerű, könnyen áttekinthető, de igényes; a több-kevesebb hozzáértéssel szerkesztett honlap azt a benyomást keltheti a vevőben, hogy amatőr vállalkozással van dolga. A megjelenésnél azonban fontosabb a tartalom: a weblap szövege foglalja össze mindazt, amit az érdeklődő tudni szeretne a termékről, szolgáltatásról.

Vannak különféle módszerek, például a linkcsere-programok vagy szponzorált linkek, amiknek segítségével a honlapunkra irányíthatjuk a vevőket.
Hasznos lehet még az email-marketing: hírleveleket kell küldeni a korábbi és a leendő megrendelőknek.
Egyéb formában is tudathatjuk az emberekkel vállalkozásunk létezését: internetes hirdetéssel. A Google AdWords program ügyfeleinek csupán azon hirdetések után kell fizetniük, amikre rákattintottak az érdeklődők (vagyis már eljutottak a honlapra).

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Aranyhaj

Nagyon kedvelem a blogod,tényleg Aranyhaj hírblogja.
Dolgozunk mis egy blogon,de még nem érte el a publikus szintet.
Ha eléri az elsők között kapsz értesítést róla.
Ne haragudj,hogy mostanában hamar felhúzom magam a politikán.
Kedvelem a blogod,olyan napi napi színes.Klasszikus bulvár(nem blikk,nem bors.régen a Kacsa és a Reform volt ilyen.)
Tiszteséges blog a tied!

Aranyhaj írta...

Köszönöm a dicséreteket :-)

Ez volt talán az a visszajelzés, aminek legjobban örültem eddigi blogszerkesztői pályafutásom során, mert pontosan az a célom, hogy amiket írok, az minőségben felvegye a versenyt a színvonalasabb szabadelvű újságokkal. Büszke vagyok arra, hogy ezek a lapok jutnak az olvasók eszébe a bejegyzéseimről :-)

Nem baj, ha még nem publikus a blogod! Nagyon kíváncsi vagyok rá, kérlek, írd meg, hol találom!

Köszönettel,
Aranyhaj