2008. január 31., csütörtök

Ma távozik hivatalosan Szetey Gábor


Hivatalosan ma távozik posztjáról Szetey Gábor személyügyi államtitkár - hétfői lemondását mai hatállyal fogadták el.
Szetey másfél éven keresztül volt a Miniszterelnöki Hivatal Kormányzati Személyügyért Felelős Államtitkárságának vezetője. Sikerült újításokat eszközölnie a közszférában, noha egy-egy ötletét elvetették, s a közigazgatásban dolgozók közül sokan kritizálták. Új teljesítmény-értékelési rendszert vezetett be, s tavaly szeptemberben elindította a Pályakezdő Diplomások Ösztöndíjas Programját.

Szerette és szívesen végezte a munkáját; mint mondja, örül, hogy ilyen lehetőséget kapott a sorstól. Szerinte ahhoz, hogy a változások éreztessék kedvező hatásukat, legalább két-három évnek kell eltelnie. Teljesítményével elégedett, úgy véli, elérte mindazt, amit ezen a területen elérhetett; szerinte már csupán a kivitelezés van hátra.
Még nem tudjuk, ki lesz az utóda; egyelőre helyettese, Kisfalvi Zoltán vezeti a Személyügyi Államtitkárságot.

Szetey Gábor - aki színészetet is tanult New Yorkban - korábban több cégnél dolgozott vezető beosztásban, legutóbb az amerikai tulajdonú Philip Morrisnál, amitől most kedvező állásajánlatot kapott; ez is közrejátszott abban, hogy benyújtotta lemondását. Cáfolta azt a feltevést, hogy nem távozna a hazai politikai életből, ha megkapta volna a tárca nélküli miniszteri posztot.

A politikus nyíltan felvállalta, hogy saját neméhez vonzódik; fontosnak tartotta az előítéletek és a homofóbia elleni küzdelmet, s jó eredménynek tartja a regisztrált élettársi kapcsolat bevezetését. Az erről szóló törvény egy év múlva lép majd hatályba hazánkban; Szetey Gábor szeretné, ha párjával az elsők között jegyeztethetnék be kapcsolatukat.


2 megjegyzés:

Matyi10 írta...

Mond csak aranyhaj...Te csak átkopizod a cikkeket? Saját irományod nincs?

Aranyhaj írta...

Mind a sajátom. Legalább öt forrásból származik valamennyi.