2008. január 15., kedd

Állatsorsok

Egy nyolc hónapos, barátságos kiscsikó segítségre vár - ha nem talál gazdát, februárban a vágóhídra kerül...

http://gportal.hu/gindex.php?pg=12571485

A hírt az Állatvédők Klubja tette közzé az Iwiwen.

Sajnos rengeteg más állat jut hasonló helyzetbe - feleslegessé váltak; nincs, aki enni adjon nekik, egy-egy szót szóljon hozzájuk, meg-megsimogassa a bundájukat. Pedig milyen hálásak tudnának lenni érte!
Az állatmenhelyek rendszerint túlzsúfoltak. Aki járt már ilyen helyen, nem felejti el egyhamar az ott élő ebek vagy macskák könyörgő tekintetét. Bizonnyal mind arra várnak, hogy valaki hazavigye őket; hogy otthonuk lehessen.

Sokan nem tudják, hogy kedvenceik ivartalanításával elejét vehetik a nem kívánt jövevények érkeztének (vagy ha tudják, sajnálják rá a pénzt). Azt sem, hogy mennyire fontos a rendszeres védőoltás, nemcsak a kutyák, de a cicák esetében is.

A mi felelősségünk, hogy ügyeljünk a gondjainkra bízott élőlények jólétére, épségére. Ez úton kérek mindenkit, aki teheti - segítsen.

Nemcsak pénzadományra gondolhatunk ilyenkor - fontos az állatvédő alapítványok, a menhelyek támogatása, de más módja is van a segítségnyújtásnak.
Talán épp Te ismersz valakit, aki szeretne egy cicát, vagy szívesen magához venne egy gazdátlan kutyát, netán egy nyolc hónapos, szelíd csikóra van szüksége.

Egyszer próbáltam elajándékozni egy kutyust - gazdája, egy ismerős öreg néni combnyaktöréssel feküdt a kórházban, tudta, hogy jó ideig nem lesz képes gondoskodni az állatról.
Igazán kevés fáradságba került, hogy hirdetéseket adjak fel a helyi lapban - alig egy héten belül akadt jelentkező, aki minél előbb szeretett volna egy jó kedélyű házőrzőt. Nagy örömmel fogadta az állatot; még ő volt hálás, amiért kutyát adtunk nekik.
Barátnőm nagymamája egy reggel három eleven kiscicát talált az udvarán egy zsákban - ismeretlen (lelkiismeretlen) gazdájuk sorsukra hagyta őket. Szerencsére a nagymamának nem volt szíve megszabadulni tőlük - a barátnőm és anyukája pár nap múlva egy "állatsimogató" rendezvényen szereztek gazdát a macskáknak.

Bár minden gazdátlan jószág sorsa ilyen kedvezően alakulna!
Rajtunk is múlik!

Nincsenek megjegyzések: