2008. január 23., szerda

Modern kultúra Szingapúrban

2006 szeptemberének elején adták át hivatalosan a Bishan Közösségi Könyvtárat Szingapúrban. Az épület üvegből készült homlokzatát kiugró, színes tömbök tarkítják. A létesítményben internetszoba, multimédia részleg és audiovizuális archívum is található. A látogatók könnyen és gyorsan megtalálhatják a keresett könyveket a könyvtári e-kioszkoknál.



A szingapúri Bishan Közösségi Könyvtár


Az ázsiai "kistigris" (a kontinens egyes országai a gyors gazdasági növekedés miatt kapták az elnevezést) eddig is lépést tartott a kor kihívásaival. A főváros a szélessávú internet-hozzáférés elterjedtsége tekintetében a világ első három városa között van.

A Szingapúri Nemzeti Könyvtár semmivel sem marad el az újabb létesítmény mögött: a tizenhat emeletes épületet a legmodernebb módon rendezték be, s a hagyományos könyvek mellett itt is megtalálható az elektronikus adatbázis és az audiovizuális részleg.

Az ország fővárosában 2002 októberében nyílt meg az Esplanade nevű komplexum, ahol a hagyományos művészet modern környezetben jelenik meg: az épületegyüttesben helyet kapott egy operaszínház, két stúdiószínház, a szingapúri Előadóművészetek Könyvtára, több kiállítóterem, egy bevásárlóközpont, két szabadtéri színpad és egy ezerhatszáz férőhelyes koncertterem.



Az Esplanade színház


A Szingapúri Nemzeti Egyetemet 2006-ban a Times magazin a világ húsz legjobb felsőoktatási intézménye közé választotta.

Nincsenek megjegyzések: