2008. január 31., csütörtök

Madonna a leggazdagabb énekesnő

Az amerikai Forbes magazin közzétette a legjobban kereső énekesnők listáját. Az első helyet - nem nagy meglepetésre - Madonna szerezte meg.
Az énekesnő tavalyi világ körüli turnéját több mint egymillió rajongó látta; a Confessions elnevezésű koncertkörút 194 millió dolláros összbevételével a legnyereségesebb turné volt, amit valaha női előadó produkált. Az NBC komoly összeget fizetett azért, hogy sugározhassa a londoni zárókoncertről készült felvételt; ezenkívül az énekesnő a H&M cég ruháinak reklámozásából is szép bevételre tett szert. Egyetlen év alatt 72 millió dollárt keresett.
A lista második helyezettje Barbra Streisand, míg a harmadik helyre Celine Dion került.

A Forbes összesítése szerint 2007-ben Madonna számított a legbefolyásosabb zenésznek; olyan sztárokat előzött meg, mint a Rolling Stones, Jay-Z, Justin Timberlake vagy P. Diddy.

Madonna húsz év óta a zeneipar élvonalába tartozik. Számtalan slágert és több mint 250 millió eladott lemezt tudhat maga mögött. Akaratereje és jó üzleti érzéke közismert, akárcsak erotikus kisugárzása, emiatt kapta a sajtóban a "Material Girl" (a material szó nemcsak anyagiast, hanem érzékit is jelent) becenevet egyik dalának címe után.

Nincsenek megjegyzések: