2008. január 30., szerda

Orbán kampánya február 17-én kezdődik

A nagyobbik ellenzéki párt kampánya hivatalosan február 17-én kezdődik majd. Mind Orbán Viktor, mind a Fidesz kampányát vezető Tarlós István országos körút során próbálja majd meggyőzni az embereket arról, hogy igennel szavazzanak március kilencedikén.
Orbán Viktor szerint az egészségügy és a versenyképes oktatás nem pártpolitikai kérdése, ezért kell az ország polgáraira bízni a döntést.
A Fidesz elnöke - minden híresztelés ellenére - nem hívja ki televíziós vitára Gyurcsány Ferencet; indoklása szerint azért, mert nem szeretne hazug emberrel vitát folytatni.

Az SZDSZ kampányfőnöke, Horn Gábor szintén országos rendezvénysorozatra készül. A liberális párt kampánya február 2-án kezdődik Budapesten. A szabaddemokraták álláspontja az, hogy a gazdasági versenyt és az öngondoskodást kell előnyben részesíteni a szocializmusra jellemző állami felelősségvállalás helyett. Az egészségügyi törvényt módosító javaslatokon már dolgoznak a szaktárca munkatársai, emellett a parlament elfogadta Magyar Bálint indítványát, ami szerint a diákhitel összege a költségtérítéses képzésen 25 százalékkal, míg az állam által támogatott képzésben 33 százalékkal emelkedjen.


A Fidesz plakátja







Az SZDSZ plakátjai

Nincsenek megjegyzések: