2008. január 24., csütörtök

Műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság Zágrábban


A huszonkettedik helyen végzett a magyar jégtáncos pár, Tóth Ádám és Barta Krisztina a zágrábi műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság kötelezőjében. Az első helyet a címvédő bajnokok, a francia Isabelle Delobel és Olivier Schoenfelder szerezték meg, míg a dobogó második és harmadik fokára egy-egy orosz páros, az idei Grand Prix-győztes Okszana Domnyina és Makszim Sabalin, illetve Jana Hohlova és Szergej Novickij állhatott.
A magyar kettős most indult először felnőtt világversenyen.

Előfordulhat, hogy magyar győzelem is születik az Eb-n: Sebestyén Júlia (aki jelenleg a világranglista nyolcadik helyén áll) 2004-ben már megnyerte az Európa-bajnokságot. Igaz, nem lesz könnyű dolga, ha dobogós helyezésre pályázik: a női versenyben indulnak legtöbben (szám szerint harminckilencen), s a nagy esélyesnek tartott tavalyi győztes, az olasz Carolina Kostner mellett a svájci Sarah Meier vagy a grúz Elena Gedevanisvili is komoly ellenfél lehet a hétszeres magyar bajnok számára.





Sebestyén Júlia


Sebestyén Júlián kívül egy másik versenyző is indul magyar színekben: az országos bajnokság zsűrije nagy meglepetésre nem a nemzetközi megmérettetéseken jól teljesítő Pavuk Viktóriát nevezte az Eb-re, hanem Katherine Hadfordot. Reményei szerint Katherine bekerülhet az első tizennyolcba (edzője szerint Pavuk az első nyolc közé is bejuthatott volna).

A kétszeres junior világbajnoki ezüstérmes Hoffmann Nóra - Elek Attila kettős felbomlott, ezért ők is hiányozni fognak a magyar versenyzők közül.

A zágrábi Európa-bajnokságot - amire harmincnégy ország mintegy százötvennyolc versenyzője nevezett - a Magyar Televízió csütörtöktől vasárnapig élőben közvetíti majd.

Nincsenek megjegyzések: