2008. január 27., vasárnap

Sorozatok DVD-n 2008-ban

Ez évben számos régóta várt kedvencet szerezhetünk be DVD-n.

A leglelkesebb fogadtatásra minden bizonnyal a többszörös Golden Globe-díjas X-akták számíthat. Sokan emlékeznek még a paranormális jelenségekkel foglalkozó FBI-ügynököket alakító David Duchovnyra és Gillian Andersonra, vagy a szállóigévé vált, baljós szlogenre (Az igazság odaát van).
A misztikus sci-fi sorozat kilenc idényt ért meg 1993-tól 2002-ig, ezenkívül mozifilm és több videófilm-változat (mint pl. a Tunguska, Az eltűnt idő rejtélye, Az idegen keze, Halálmezsgye) is készült belőle. Az alkotók egyébként tervezik, hogy tíz év után újabb mozifilmet forgatnak Mulder és Scully főszereplésével.


Fox Mulder és Dana Scully - David Duchovny és Gillian Anderson

A Buffy, a vámpírok réme 1997 és 2003 között készült, s nagy sikereket ért el a tengerentúlon és Európában is. A vámpírvadász tinikről szóló sorozat főszereplője az Emmy-díjas Sarah Michelle Gellar, akit a Tudom, mit tettél tavaly nyáron című horrorból ismerhetünk.

Sarah Michelle Gellar, a Buffy főszereplője

Az Andromeda című amerikai-kanadai sci-fi sorozat fő erényét a szereplők képezik: a Hunt kapitányt alakító egykori Herkules, Kevin Sorbo; a bájos Laura Bertram vagy Keith Hamilton Cobb.Keith Hamilton Cobbot a People magazin a világ ötven legszebb embere közé választotta
Laura Bertram Trance Geminit alakítottaMindezek mellett olyan klasszikusok is megjelennek DVD-n az idén, mint a David Hasselhoff nevével fémjelzett, 90 epizódos Knight Rider, vagy épp a Columbo, ami talán nem ért el kiugró sikereket, de címszereplője, a ballonkabátos, jó kedélyű nyomozóhadnagy éveken át hozzátartozott a tv-nézők mindennapjaihoz és belopta magát a szívükbe.

Ezenkívül számíthatunk még a Miami Vice, a Lost, a Doctor House és az Ally McBeal 2008-as megjelenésére.


7 megjegyzés:

San Miguel José írta...

Nekem ezen sorozatok közül az Androméda volt nagy kedvencem. Viszon t nem láttam minden részt, így örülök a hírnek. Nagy Science Fiction rajongó vagyok.

Aranyhaj írta...

:-)
Az Andromedát én is nagyon szerettem.
De a kedvenc műfajom a modern fantasy, a dark fantasy, a misztikum és a horror; bár a sci-fi sem ismeretlen számomra.

San Miguel José írta...

Az Androméda is belehajlott a fantasy-ba olykor. A modern fantasy tényleg jó.

Aranyhaj írta...

Nekem mondod? Olyat szoktam írni a klasszikus fantasyn kívül :-)

San Miguel José írta...

Nocsak, hol lehet olvasni ezeket?:-)

Aranyhaj írta...

Az interneten és az Új Galaxis magazinban.
És a gépemen :-)

Matyi10 írta...

Kinght rider dvd-n? Muháháhá. :) Már csak az kéne, hogy a szomszédokat is kiadják :P