2008. január 22., kedd

Közösségi könyvjelző: del.icio.us

Ha gyakran használjuk az internetet, kedvenc oldalaink linkjeit könyvjelzőkbe menthetjük, hogy bármikor könnyen megtaláljuk őket.
A funkció beépül a böngészőnkbe; az eszközsorban találhatjuk meg.

Az egyik legkényelmesebb könyvjelző-szolgáltatás a del.icio.us: az elmentett oldalakat nem csupán saját gépünkről érhetjük el, hanem bármely más, internet-csatlakozással rendelkező számítógépről. Hogy könyvjelzőnk áttekinthető legyen, az oldalakat címkékkel láthatjuk el (akár egyszerre többel is), ezeket bármilyen szempont szerint választhatjuk: felhasználói csoportok, témakörök, információk. Jegyzeteket is írhatunk az egyes oldalakhoz emlékeztetőül.
Mivel a del.icio.us közösségi szolgáltatás, ha rákattintunk egy címkére, nemcsak a saját bejegyzéseink fognak megjelenni, hanem mindazok az oldalak, amiket a többi felhasználó mentett le ugyanazon címke alatt.

A regisztráció egyszerű: csupán felhasználónevet és e-mail címet kell megadnunk. Ezután telepítenünk kell a del.icio.us-t a gépünkre, ha ezt megtettük, két új gomb jelenik meg az eszközsorban. Ekkor újraindítjuk a böngészőt, s már használhatjuk is a szolgáltatást.

http://del.icio.us/

Léteznek más könyvjelző-szolgáltatások is, ilyen például a Google Bookmark és a Google Shared Stuff.

Nincsenek megjegyzések: