2008. január 10., csütörtök

Kovács Ági nem vesz részt az olimpián


Az úszóbajnoknő tegnap bejelentette: ugyan nem szándékozik végleg visszavonulni, de elfáradt, s nem érez magában elég erőt ahhoz, hogy elinduljon a pekingi olimpián, amire pedig oly lelkesen készült korábban.
Döntésében közrejátszott az is, hogy novemberben (kevéssel a rövidpályás Európa-bajnokság előtt) meggyűlt a baja a doppingellenőrökkel egy hivatalos formaság miatt. A sportolónőt mind a hazai, mind a nemzetközi szövetség felmentette, mégis megviselte az eset.

Edzője, Turi György azt állítja, Ági távozása nagy veszteséget jelent a Kőbánya SC-nek - szerintünk nem csupán annak, de a magyar sportéletnek is. A magyar úszószövetség vezetői együttérzésükről, nagyrabecsülésükről biztosították a versenyzőt.

Sajnálom ezt a szorgalmas, tehetséges fiatal lányt, aki olimpiai bajnokként, többszörös Európa- és világbajnokként egyik legjobb, legsikeresebb hazai sportolónk.
Ez lett volna a negyedik olimpia (az atlantai, sydney-i és athéni után), amin Kovács Ági részt vesz. Szerencsére nem kell tőle végleg elbúcsúznunk: júliusban még viszontláthatjuk az országos bajnokságokon.

Nincsenek megjegyzések: