2008. január 15., kedd

Két részből áll majd az utolsó Harry Potter-film

Ez év őszén kerül a mozikba a Harry Potter-sorozat hatodik része (Harry Potter és a Félvér Herceg), de az alkotók már gondolkodnak a hetedik, befejező epizódon - kétségtelen, hogy ez tarthat számot a legnagyobb érdeklődésre.

Maga a szerző, Joanne Rowling - aki egyébként a világ legsikeresebb írónője -, kijelentette, az utolsó kötet tartalmát képtelenség volna egyetlen filmbe sűríteni, ezért két részben fogják vászonra vinni.

Egyelőre csak találgathatjuk, ki ülhet majd a rendezői székbe - szóba került Guillermo del Toro neve is. A Harry Potter-filmeket jegyző Warner Brothers cég Oscar-díjakat remél a befejező epizódtól, s a hírek szerint szívesen megnyernék a produkciónak Steven Spielberget is (örülnék, ha ez sikerülne nekik).

A hetedik kötet valóban hosszúra sikeredett (még a szintén terjedelmes korábbiakhoz viszonyítva is); s mivel cselekménye mozgalmas és színes, kár volna bármely jelenetéért.
A magam részéről azt sem bánom, ha anyagi megfontolás is húzódik a háttérben. Ha valaki, a regényírás nagyasszonya megérdemli mind az anyagi, mind az erkölcsi elismerést - bár a többi írót is jobban megbecsülnék, megfizetnék.

Érdekességképpen közzéteszem egy külföldi honlap egy szavazásának eredményét:
Mit volt a legemlékezetesebb élményed Harry Potterrel kapcsolatban 2007-ben?
  • - Daniel Radcliffe az Equus c. színdarabban (meztelenül mutatkozott): 6%
  • - Harry Potter és a Főnix Rendje filmen: 11%
  • - A Harry Potter utolsó kötetének elolvasása: 59%
  • - Rowling elárulta, Dumbledore meleg: 9%
  • - Beedle, a bárd meséi: 2%
  • - Elkezdődött a hatodik Harry Potter-film forgatása: 13%
Érdemes megfigyelni, mi tetszett legjobban a rajongóknak (ma, amikor oly kevés szerep jut a könyveknek)... és még mondja valaki, hogy Joanne Rowling nem őstehetség!

A szerző egyébként nemrég utalt arra, hogy néha kísértésbe esik, hogy újra írjon Harry Potter világáról - igaz, még korántsem ígérte bizonyosságként, s azt is elárulta, ezúttal már nem Harry, hanem valamely más szereplő állna a cselekmény középpontjában. Lánya, Jessica - Harry Potter első rajongója - sürgeti legjobban az írónőt; reméljük, nem hiába.

A hetedik regényt már számos nyelvre lefordították; magyarul várhatóan február elején jelenik meg Harry Potter és a Halál Ereklyéi címmel Tóth Tamás Boldizsár fordításában.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!

Véleményem szerint egy jó dal.
http://www.youtube.com/watch?v=6lUNYOMW1Z4

www.sanmigueljose.blog.hu

Aranyhaj írta...

Szia!

Megnéztem a blogod, nagyon örülök, hogy elkészült!

Ajánlhatok egy linkcserét?