2008. január 4., péntek

Álláskereső


Ha érdeklődési körünknek megfelelő munkát akarunk, fontos, hogy tudatosan tervezzük meg az ahhoz vezető lépéseket.
Figyelembe kell venni, mik a céljaink, a lehetőségeink - s ne hagyjuk magunkat eltántorítani a választott karriertől.
Először is pontosan meg kell határoznunk, mely területen kívánunk dolgozni, s megtudni, hol van igény a munkánkra. Jelentkezhetünk önéletrajzzal, vagy részt vehetünk felvételi meghallgatáson.
A jó önéletrajz rövid és lényegre törő; egy-két oldalnál ne legyen hosszabb. Lehetőleg több nyelven készítsük el (a nyelvismeret mindenhol előnyt jelent).
Lényeges, hogy az állásinterjún jól szerepeljünk - igyekezzünk minél többet megtudni a leendő munkahelyről, a munkakörünkről, az elvárásokról. Az elkötelezettség jó benyomást kelt.
A cégek gyakran belső toborzás útján keresnek új munkatársat (ami az újonnan érkezők esélyeit sajnos nem növeli). Egyre gyakoribb, hogy a munkaadók az interneten keresztül hirdetik meg a betöltésre váró pozíciót. A legkeresettebb munkaerőnek - nem nagy meglepetésre - a fiatal, egyedülálló, némi tapasztalattal már rendelkező, rugalmas jelentkezők számítanak.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Aranyhaj,

Maximalisan egyetertek veled. Annyival egeszitenem ki, hogy ezt az elgondolast jo lenne mar a palyavalasztasnal is figyelembe venni.
Valmaint ezek a dolgok nem csak akkor kellene mukodjenek, ha alkalmazotti statuszban kivanunk elhelyezkedni, hanem akkor is ha vallalkozasra adjuk a fejunket.

Aranyhaj kerlek engedd meg, hogy ket dolgot is ajanljak az olvasoid figyelmebe:
1. A nevem ala linkelt blogon, online oktato portalhoz keresek, oktatokat.
2. Kozeljovoben indulo projeketemben pedig olyan dolgozni akaro emberkeknek szeretnek lehetoseget bemutatni akik az internet szeretnek a tudasukat keszpenre valtani.

Koszonom!

Udv.: Istvan

Névtelen írta...

Bocs online suli ,de nem tudsz fogalmazni+központosítani se.Így ne taníts...
Egyébként minden oké veled.
Az ékezet hiánya nyilván az angol klavi miatt van.

Aranyhaj írta...

Online suli: nyugodtan. Hátha valaki épp így talál olyan lehetőségre, ami érdekli.

Fogalmazásról, központozásról pedig bátran lehet kérdezni engem. Van némi érzékem hozzá :-)

Névtelen írta...

Az utóbbi másfél évben leginkább termékárak vannak a fejemben,de azt tudom,hogy a magyarban a megszólítás után nem használunk írásjelet.Az angol használ.
Online sulinál hiányoznak toldalékok,és egyeztetési problémák is vannak.
Tudom nálam is vannak hibák,de mentségemre legyen mondva,kb 100 terméknek tudom fejből az árát.Ez a helyesírás rovására ment.
Nem sütött a nap és rohadt hideg is volt.

Aranyhaj írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Aranyhaj írta...

Egészen pontosan felkiáltójelet használunk vessző helyett...
amiről sokszor következetesen megfeledkezünk, főként e-mailekben.

Egyszer megjelent egy fordításom, amelyben nem egyezett az alany és az állítmány... kínos volt. Nem az én hibámból történt (a saját, eredeti munkámban helyesen írtam le a mondatot!), nyomda/kiadói hiba volt, de ezt az olvasók nem tudják :-(

Nálunk havazott.