2008. február 7., csütörtök

Az egészséges életmód híve a miniszterelnök

Diétára fogta magát Gyurcsány Ferenc. Blogjában tegnap azt írta, nem tesz különösebb erőfeszítéseket azért, hogy csökkentse testsúlyát - mindössze három dologra ügyel: egészségesebben táplálkozik (több zöldség, gyümölcs, csirke, kevesebb szénhidrát), nem fogyaszt alkoholt, s hetente három-öt alkalommal sportol.
A miniszterelnök bevallja, az elmúlt másfél év izgalmai és gondjai közepette nem fordított elég figyelmet az egészségére.
Bizonyos, hogy nehéz időszakot tudhat maga mögött a kormány: az újonnan bevezetett és a tervezett reformok nagyfokú társadalmi ellenállásba ütköznek. A kormánypárt támogatottsága észrevehetően csökkent, míg a rivális Fideszé emelkedett.
Gyurcsány Ferenc szerint nem lesz szükség további megszorításokra; a konvergencia-programnak köszönhetően a következő egy-két évben javulni fog hazánk gazdasági helyzete. Magyarország államháztartási hiánya máris mérséklődött - a cél, hogy 2009-re 3%-nál is kevesebb legyen. Az egészségügyi reform bevezetésének tulajdonítják azt, hogy - évek óta először - nem veszteséges a társadalombiztosítás.

Nincsenek megjegyzések: