2008. február 27., szerda

Emelkedik a vizitdíj?

A fideszes politikus, Pesti Imre mai sajtótájékoztatóján közölte, Gyurcsány Ferenc és Horváth Ágnes egy-egy megjegyzéséből arra a következtetésre jutott, hogy a vizitdíj hamarosan emelkedni fog. "2010-ig nem fogjuk emelni a vizitdíjat", ígérte a miniszterelnök ma reggel az egyik kereskedelmi csatorna műsorának adott interjúban - tehát csak 2010-ig nem, később azonban sor kerülhet rá. Gyurcsány Ferenc arról biztosította a polgárokat, a kormány soha nem is tervezte, hogy ezer forintra emelje a vizitdíjat.
Horváth Ágnes szerint az ez évi költségvetésben 17,3 milliárd forintos bevételt jelent majd a kórházi napidíj és a vizitdíj - korábban (február 14-én, botrányba fulladt salgótarjáni sajtótájékoztatóján) azonban 60 milliárd forintról beszélt, az előbbi összeg többszöröséről.
Gyula szocialista polgármestere, Perjés Klára elismerte, ahogy a gáz ára emelkedett, a vizitdíjé is emelkedhet.

A kormánypárt támogatottsága még mindig szokatlanul alacsony, s időközben a koalíciós partner, az SZDSZ ellen is felmerült néhány - mindeddig még be nem bizonyított - vád: Kóka Jánost állítólag csalással választották a liberális párt élére.

A Századvég-Forsense felmérése kimutatta (nem nagy meglepetésre), hogy döntő többségben van az "igen" voksok aránya; a szavazók mintegy háromnegyede válaszolna igennel a márciusi népszavazás kérdéseire, köztük azok is, akik egyébként az MSZP-t támogatják. A közvélemény-kutatás során ezer embert kérdeztek meg.
Február 25-i interjújában Gyurcsány Ferenc is elismerte: előfordulhat, hogy a szavazás eredményes lesz - bár azt állította, így sem okozhat változást a reformokban (ezt szintén sejthettük már eddig is).

Nincsenek megjegyzések: