2008. február 3., vasárnap

Még nincs ellenfele Erdei Zsoltnak az áprilisi bokszgálára

A WBO (Boksz Világszervezet) félnehézsúlyú világbajnoka, Erdei Zsolt legközelebb az április 26-i boxgálán lép ringbe.


Erdei Zsolt, a kilencszeres világbajnok


Nemrég még arról szóltak a találgatások, hogy Madár becenévre hallgató ökölvívónk a WBA világbajnoka, Danny Green ellen játszik majd egy esetleges címegyesítő mérkőzésen - ma már tudjuk, nem kerül sor a mérkőzésre.

A kilencszeres világbajnok Erdei ellenfelét a WBO fogja kijelölni, az alapján, hányadik helyet foglalja el a kihívók ranglistáján. Csakhogy a legjobbak - már lekötött meccseik miatt - várhatóan nem vállalják a mérkőzést. Talán a lista második helyezettje, az amerikai Roy Jones kerülhet szóba, de a sportág ismerői szerint előfordulhat, hogy ő sem fogadja el a WBO felkérését, mivel számára elsősorban a pénz és az ismert bokszolók elleni küzdelem jelent motivációt.
Ebben az esetben a hetedik helyen álló amerikai DeAndrey Abron vagy a nyolcadik lengyel Aleksy Kuziemski lehet majd Erdei ellenfele.

A WBO február 12-én ad ki új ranglistát; ha az érdemben változik a mostanihoz képest, még újabb feltételezések is napvilágot láthatnak a magyar világbajnok kihívóját illetően.

Erdei Zsolt utoljára november 24-én lépett ringbe, amikor megvédte világbajnoki címét - ezért a Boksz Világszervezet a hónap bokszolójának választotta. Erdei eddigi huszonnyolc mérkőzéséből valamennyit megnyerte.


Nincsenek megjegyzések: