2008. február 23., szombat

Santana új lemezei és tervei


2007 októberében jelent meg Carlos Santana legújabb albuma Ultimate Santana címmel. A válogatáslemez a régi slágerek (Black Magic Woman, Samba Pa Ti) mellett három új felvételt is tartalmaz: a Jennifer Lopezzel és Baby Bash-sal közös This Boy's Fire, a Tina Turnerrel előadott The Game of Love, s az Into The Night, amit Chad Kroegerrel ad elő a világhírű mexikói gitáros. Az utóbbi szám október óta folyamatosan a slágerlisták élmezőnyében van.

http://www.youtube.com/watch?v=JAwYcX-Ym6k

Santana azóta újabb kislemezt adott ki: a Fuego en el Fuego című dal Eros Ramazottival készült.

http://www.youtube.com/watch?v=ulNgN_t7zws

A zenész következő albuma szintén egy válogatás: a Multi-Dimensional Warrior a tervek szerint április elsején kerül a boltokba. A dupla CD-n a 70-es, 80-as, 90-es és 2000-es években készült számok kapnak helyet; az első lemezen tizennégy dal, amelyekben Santana énekesként működött közre, míg a másodikon szintén tizennégy szám, amelyekben gitározott.

Február 15-én a gitárművész - sok év kihagyás után - ismét világ körüli turnéra indult: a koncertkörút Dubaiban kezdődött; a zenész jelenleg Ausztrália városaiban áll színpadra. Az Egyesült Államokban áprilisban koncertezik majd, Európába júniusban fog ellátogatni; a magyar közönség június 28-án láthatja Santanát.

Nincsenek megjegyzések: