2008. február 9., szombat

Szávay győzött a negyeddöntőben

Egy szoros és egy sima szettben győzte le a hetedik helyen kiemelt Szávay Ági a világranglista nyolcadik helyén álló Daniela Hantuchovát az Open Gaz de France negyeddöntőjében - ami azt jelenti, hogy versenyzőnk bejutott a párizsi női tenisztorna elődöntőjébe.
Szávay egyébként másodszor arat győzelmet Hantuchova felett - első ízben múlt év augusztusában sikerült megvernie, amivel bejutott a New Haven-i torna nyolc legjobbja közé.

A párizsi mérkőzés elején a másodikként kiemelt szlovák teniszező még 4:1-re vezetett, de Ági hamarosan egyenlített, s a rövidítést is megnyerte. Ezután a második játszmát már fölényesen vezette a magyar hölgy.

A második szettet Hantuchova bekötözött kézzel játszotta végig, de maga is beismerte, nem sérülése, hanem a magyar versenyző jó teljesítménye vezetett vereségéhez.
A meccs eredménye: 7:6 (7:4), 6:1

A párizsi torna elődöntőjében Szávay Jelena Gyementyijeva ellen játszik ma délután. Az orosz hölgy a világranglista 13. helyezettje, 2000-ben és 2005-ben bejutott az US Open negyeddöntőjébe, míg 2004-ben a Roland Garros és a US Open fináléjában játszhatott.

Ági jelenleg a huszadik a világranglistán, de a párizsi torna után feljebb kerül majd a rangsorban - ez lesz pályafutásának eddigi legjobb világranglistás helyezése.

Nincsenek megjegyzések: