2008. február 25., hétfő

Szávay Ági tizenhetedik a világranglistán

Szávay Ági elérte eddigi legjobb helyezését a világranglistán: immár a tizenhetedik legjobbnak számít, mivel maga mögé utasította az izraeli Shahar Peert.



Szávay Ági



A WTA listájának első helyére a belga Justine Henin került; a második helyezés a szerb Ana Ivanovicé; az orosz Szvetlana Kuznyecova a harmadik, a szerb Jelena Jankovic a negyedik, míg Maria Sarapova az ötödik lett.
A hatodik hely az orosz Anna Csakvetadzéé (ő búcsúztatta Ágit az Open Gaz de France döntőjében); a szlovák Daniela Hantuchova és az orosz Jelena Gyementyijeva - akik felett Szávay diadalmaskodott a párizsi tenisztornán - a hetedik és a tizenegyedik helyezést szerezték meg. Az amerikai klasszis, Venus Williams a nyolcadik helyre csúszott vissza.

A másik magyar versenyző, Nagy Kyra is javított: a 138. helyről a 132-re küzdötte fel magát.

Szávay Ági legközelebb holnap, a dubai női tenisztorna első fordulójában bizonyíthat; ellenfele az ötödik helyen kiemelt Sarapova (az Australian Open és a dohai keménypályás torna győztese) lesz.

Dubaiban a mai nap során Gyementyijeva legyőzte a svájci Patty Schnydert; Alona Bondarenko Maria Kirilenkót búcsúztatta; míg az orosz Dinara Safina a tunéziai Selima Sfar ellen játszott sikerrel.


Jelena Gyementyijeva

Nincsenek megjegyzések: