2008. február 29., péntek

Mégis lesz szimpátia-tüntetés

Szombat délután 14 órakor szimpátia-tüntetést tartanak a miniszterelnök hívei; a helyszín a Kossuth tér helyett a XIII. kerületi Szent István park.
A szimpatizánsok a reformok és az új kormányprogram mellett tüntetnek, s egyúttal fellépnek a gyűlöletbeszéd és az erőszak ellen. A szervezők bíznak abban, hogy békés hangulatban zajlik majd a rendezvény (egyébként arra kérik az érdeklődőket, hogy ne viseljenek tiltott önuralmi jelképeket).

A kapcsolat.hu nevű internetes portál szerkesztői korábban már terveztek hasonló eseményt, amit eredetileg január 19-ére tűztek ki, azonban a túlzott érdeklődésre (rossz nyelvek szerint a Gyurcsány Ferencet övező ellenszenvre) való tekintettel elhalasztották.
Ezúttal pár száz ember megjelenésére számítanak - ami nem valami sok ahhoz mérten, hogy az ellenzék Kossuth téri demonstrációin rendszerint több ezren vesznek részt.
Előfordulhat, hogy az összegyűlt szímpatizánsokat ellentüntetők provokálják majd. A januárra tervezett megmozdulás előtt felröppent a hír, hogy maga a miniszterelnök sem tartja szerencsés ötletnek a tüntetést az esetleges atrocitások miatt.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.