2008. február 28., csütörtök

Csókváltások


Csókot kapott Daniel "Harry Potter" Radcliffe, méghozzá egyik férfi kollégájától, James Cordentől: a színész február 24-én az Év Felfedezettjének járó díjat vette át Londonban az Equus c. színdarabban nyújtott alakításáért (mellesleg meztelenül is feltűnik a darabban), amikor az est házigazdája szájon csókolta.

Ugyanezen a napon az Oscar-gálán a legjobb férfi színésznek választott Daniel Day-Lewis is megcsókolta George Clooney-t. Az utóbbi barátságosan fogadta a gesztust, pedig reagálhatott volna mogorvábban: ő is a legjobb színésznek járó Oscar jelöltjei között volt, s talán épp kollégája miatt maradt le a díjról. (Egyébként el kell ismerni, Day-Lewisnak nincs rossz ízlése: kevesen utasítanának vissza egy csókot George Clooney-tól).



George Clooney és Daniel Day Lewis csókja


Hasonló példákban nincs hiány.
Madonna többször váltott csókot azonos neműekkel: Sex című szado-mazo beütésű könyvében többek között Naomi Campbell-lel szerepelt erotikus, művészi képeken; s Justify My Love c. videója tartalmaz homoerotikus utalásokat (is). A klip kétértelmű mottója: sajnálatra méltó az, akinek a saját öröméhez mások engedélyére van szüksége.

http://www.youtube.com/watch?v=v7sITldHmGo

A japán modell, Jenny Shimizu - Angelina Jolie volt kedvese - azt állítja, nem csupán a színpadon lehetett Madonna partnere.

A gyönyörű énekesnő melegbárokban kezdte karrierjét; az ott tapasztalható légkör, a tolerancia nagy hatást tett rá.

Még politikusok között is sor került egy-egy bensőségesebb gesztusra. Ki ne emlékezne Brezsnyev elvtárs és Kádár János baráti csókjára...

Nincsenek megjegyzések: