2008. február 18., hétfő

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde

Mai évértékelő beszédében a miniszterelnök azt ígérte, a közeljövőben nem kell további megszorításokra számítani. Megemlítette, hogy az elmúlt másfél esztendőben történt változásoknak köszönhetően az idei költségvetés jobb lesz a vártnál; jövőre 3% lesz a hiány; ezenkivül emelkedni fognak a bérek és a nyugdíjak, s a következő évben mintegy 200 milliárd forinttal csökkenhetnek az adók.
Gyurcsány Ferenc kijelentette: a rendszerváltáskor szabadságra, jólétre, biztonságra vágytak a polgárok, ehhez azonban három dolog szükséges: munkahely, tudás és tulajdon.
Ennek megfelelően a kormány új tulajdonszerzési programot hirdetett meg: az állampolgárok pár ezer forintért vásárolhatnak akár százezer forintot érő tulajdont állami cégekből; a résztvevők részletfizetési, adó- és árfolyamkedvezményt kaphatnak.

A célok közt szerepel a munkahelyteremtő adóteher-csökkentés is.

Az oktatáspolitikára az ideinél 50 milliárd forinttal többet szán jövőre az MSZP.
Kiemelt szerep juthat az informatikai és az idegen nyelvi képzésnek.
Mivel - a legtöbb iskolai tárgyétól eltérően - mind a számítógépes ismeret, mind a nyelvtudás rendkívül hasznos a gyakorlatban, valóban fontos, hogy több figyelmet fordítsanak ezekre.
A kormány emellett szorgalmazza, hogy a tanárok és diákok ingyen kapjanak laptopot.
A hátrányos helyzetű tanulókkal foglalkozó tanárok 30-50 ezer forint kiegészítő támogatásban részesülhetnek, ha tavasszal a parlament megszavazza a szocialisták ezen javaslatát. Nagyon helyes, hogy végre felismerték, hogy az a tanár, aki az életben való helytállásra neveli a rossz körülmények közül érkező, közepes tanulmányi eredményt elérő diákokat, nem kevésbé fontos munkát végez, mint az, aki az éltanulókat készíti fel a tanulmányi versenyre.

Navracsics Tibor szerint a most ismertetett terv egyes pontjain feltűnően hasonlít a Fidesz programjára.
A nagyobbik ellenzéki párt Erős Magyarország nevű programjában valóban ígért adócsökkentést, a kis- és középvállalkozók támogatását, munkahelyteremtő politikát, hátrányos helyzetű fiatalok felzárkóztatását; Orbán Viktor is említette az oktatás fejlesztés és a kiművelt fők fontosságát.

Ez annál szerencsésebb, mivel Gyurcsány Ferenc beszédében összefogásra buzdított, s hangsúlyozta, a tervek megszavazásában és kivitelezésében számít a többi parlamenti párt segítségére.

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Adriana Limának olyan kurvás feje van, nem is tudom hogy lehet ő benne az elitben. És a többi csaj közül is csak az utolsó mutat jól:) Hát érdekesm hogy kik manapság a top modellek

Unknown írta...

Ezt nem ide akartam:D

Aranyhaj írta...

Pedig Adriana Lima nagyon szép a zöld szemével; ez egy korábbi képe, a mostaniakon már nőiesebb.

Naomi Campbellnek abszolút tökéletes teste van, figyeled az izmait?